21. syyskuuta 2017

Arkeni välipalat''Välipalalla tarkoitetaan ruoka-annosta, joka syödään pääasiallisten annosten välillä. Välipala on oletetusti kyseisiä pääannoksia pienempi ateria, johon monesti kuuluu muun muassa hedelmiä, leipää tai vaikkapa mysliä.''


Täyttävillä välipaloilla saat pidettyä myös makeishimot kurissa. Ylimääräiset napostelut jäävät pois ja sopivin väliajoin syöminen pitäää verensokerit tasaisina ja vireystila pysyy yllä. Postauksessa tulee olemaan helppoja ja herkullisia välipalavinkkejä.

Nämä ovat kuvia minun arkeeni kuuluvista välipaloista. Rakastan ns. pienempiä aterioita, kuin perinteinen kana-riisi lautanen. Nämä välipalat kuuluvat niihin, joiden kanssa  haluat keittää kahvia ja nököttää sohvalla. Pidän eritoten leivästä, marjoista, halloumi juustosta ja näitä tuleekin usein syötyä. 

Paahdettua leipää 

leikkele, juusto, salaatti, kurkku, tomaatti JA maustamatonta jogurttia. Kyllä luit oikein, kerrosten välissä on jogurttia, jottei leivästä tulee kuivakka.

Lasissa 

pohjalla kaurahiutaleita, maustamatonta jogurttia, raejuustoa ja marjoja.


Smoothie

kaura, maustamaton jogurtti, mehukeitto, vesi, proteiinijauhe (mansikka), puolikas banaani ja marjoja. Paljon paljon marjoja.


Lemppari salaatti

Jäävuorisalaatti, kirsikka tomaatti, viinirypäle, paprika, siemenet, halloumi, turkkilaista jogurttia.

+ Lidlin paistopisteeltä vehnäleipää.

Kaura lätyt 

(näistä tulossa ohje myöhemmin)

Välissä

 kurkku, tomaatti, paprika maustamattomassa jogurtissa. 
+  mustapippuri, suola 

Päälle juustoa


Vehnäleipä uunin kautta

Täytteenä tomaattisosetta, kirsikka tomaatteja, leikkelettä, halloumi siivu.
Muroja

 Maissilastuja, maitoa, banaania, hilloa (hups).

Leivällä leikkele, salaatti ja kurkku.


Herkku lautanen

Aiemmin ylijäänyt pizza: Vuohenjuusto - pesto (harvinaista herkkua)

Halloumi salaatti, sisältö ylös selatessa.

Yllä oleva ateria onkin harvinaislaatuisempi. Ei sitä pizzaa joka päivä ole tarjolla, vaikka mulle kyllä passaisi. Tässä olikin hyvin, mitä lautasela on lähiaikoina ollut ja ehkä myöhemmin teen ihan ruoista samanlaisen kattauksen blogiin. Mulla on usein snapchatin ja instagramin stoorit täynnä ruokakuvia ja nyt päätin tuoda ne tälle vähän pysyvämmin (eivät pääse karkuun 24tunnin kuluessa.)


Seuraa myös:

Instagram - riikkamiettinen
Snapchat - riikkamiettinen


Syöminen on lähellä sydäntä ja ruoan ulkonäkö tuo minusta lisää makua itse annokseen. Parasta kuitenkin on tuoksu, mikä leijailee nenään valmistus vaiheessa. Toivottavasti sait postauksesta jotain vinkkiä, mitä välipaloja voisi omallekin lautaselle valmistaa. 


Hyviä välipala hetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti