OHJE: Porkkanakakku taivas

by - syyskuuta 26, 2017


Olimme  vanhempieni kanssa sopineet, että he tulevat vierailullle maanantaina, siinä siis hyvä syy leipoa kakku. Rakastan leipomista, mutta harvemmin leivon kakkuja, koska ne jäisivät pilaantumaan. Tietysti vaihtoehtona on se, että maastoutuisin sohvan nurkkaan tarjoiluastia sylissäni ja mutustaisin itse koko kakun. Se ei ehkä pidemmän päälle toimisi...

Mietin sunnuntaina  tuttua ja turvallista juustokakkua, mutta nyt tekimieli jotakin muuta. Porkkanakakun olen joskus kauan sitten tehnyt ja nyt voisi olla uusinta kierroksen aika. Löysin vanhan kakku ohjeen, jota hioin mieleisekseni.

Vaatimattomasti nimesin kakun ''Porkkanakakku taivaaksi'', koska olihan se ihan törkeän hyvää ja vieläpä minun taidoillani, Hahh. 





Porkkanakakku taivas


Sooda  1 tl

Leivinjauhe 1 tl

Suola  3/4 tl

Kaneli  1 tl

Ruokokidesokeri  2 dl

Vehnäjauho n. 2 dl (vähän ripottelin lisää)

Porkkanaa raastettuna 150 g

Munia 2 kpl

Öljy 1 dl



Täyte / Päällinen

Maustamatonta tuorejuustoa 300 g

Tomusokeria  1 dl

Vaniljasokeria  1,5  tl



Koristelu

Hasselpähkinärouhe










Ohje

Laita uuni kuumenemaan 175 asteiseksi.

kulho 1
Sekoita kaikki kuiva-aineet keskenään

kulho 2
Raasta porkkana pieneksi ja sekoita mukaan öljy, sekä kananmunat







Lisää kuiva-aineet toiseen kulhoon pikkuhiljaa ja sekoita seoksesta tasainen.

En osaa sanoa olisiko pohjalle välttämättä tarvinut leivinpaperia, mutta minulla oli, koska irtopohjavuokani on hieman löystynyt. 


Kaada seos vuokaan. 
(itse käytin irtopohjavuokaa)


Paista uunin keskitasossa n. 40min

Kokeile puutikulla välillä kypsyyttä. Uunista riippuen voi paistossa mennä hetki vähemmän tai enemmän.












irrota vuo'asta reunat, jotta kakku jäähtyy nopeammin. Töki reunat vaikka ohuella veitsellä, jottei irroitettava reunus vie kakkua mennessään. 



(Tässävaiheessa päätin, että omasta kakustani tuleekin kaksi kerroksinen. Voit siis halutessasi toteuttaa kakun kumminvain. Kuorrutetta ei tosin tarvitse niin paljoa, jos teet yhteen kerrokseen. Muista kuitenkin, että kakun täytyy olla täysin jäähtynyt ennen kuorrutetta!)


Leikkaa kakku kerroksiin. 













Täyte / Päällinen


Vatkaa kuorrutuksen kaikki ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. 

Levitä hieman alle puolet välikerrokseen ja loput päälle.










Voit halutessasi koristella pinnan murskatuilla Hasselpähkinöillä.



Porkkanakakku on parhaimmillaan, kun se on saanut päivän tai pari mehevöityä rauhassa.



Nauti! 
















Palautetta ohjeesta saa antaa ja kysymyksiä saa kysyä, jos joku kohta on epäselvästi kirjoitettu.  Siitä vaan leipomaan.






You May Also Like

0 comments

Kiitos kommentista!

Instagram