27. lokakuuta 2017

Keittiöni kuvina + VUOKRALLA ASUMISEN PUOLIA
Rakastan ruokaa ja meidän taloudessamme kokataan todella paljon. Päivän aikana syödään useasti ja yhteiset ruokailuhetket ovat parhaita, näistä syistä keittiö on tärkeä osa kotia. Jokainen vuokralla asunut ymmärtää ettei koti välttämättä ole aivan sellainen, kuin toivoisi. Asuntomme on aivan loistava meille, mutta keittö on juttu jota itse haluaisin muovata modernimmaksi. Haluaisin päästä eroon kellertävästä puusta, mutta näin vuokralla se on ok. Ainakin näin oppii mitä itse haluaa omaan keittiöönsä, jos joskus sellaista pääsee remontoimaan. Haaveena olisikin aamiaiskaappi ja erilaiset sähköratkaisut.

Keittiön käytetyimät tarvikkeet ovat näkösällä ja se on minun juttuni. Pidän siitä, että kahvinkeittimen yläpuolella on näkyvä (lue: kahvi on nopeasti saatavilla) paikka suodattimille ja kahville. Otin yhdestä kaapista oven pois ja siitä tuli kätevästi avohylly. Parhaita juttuja keittiössämme on yläkaappien pohjassa roikkuvat koukut, joissa tulee pidettyä mm. mukeja.  Alla listattuna suurimmat plussat ja miinukset vuokrakotien keittiöistä.  Keittiölle plussana

Ehjä - tämä sana kuvaa kaikista suurinta juttua. Kodinkoneista ja kiinteistä kaapeista ei tarvitse murehtia. Ei tarvitse stressata vanhaa liesituuletinta tai hellaa. Jos ne rikkoutuvat vanhuuttaan tai jostain muusta syystä, on se omistajan murhe. Tässä tietysti oletetaan etten itse riko mitään ja muistan pitää kodinkoneista huolta. Kuitenkin loppupeleissä se on asunnon omistaja joka ostaa uuden hellan, kun vanha sanoo itsensä irti.

Toinen asia on asunnon suunnittelu. Olen asunut vuokralla asunnossa, jossa minusta riippumattomista syistä löytyi kosteusongelma. Asunnossa oli kiinteä vaatekaappi, jonka takana oli ulkoseinä. Tästä syystä kosteus alkoi kerääntymään kylmien ja koleiden säiden johdosta ja tadaa tässä valmis homekaappi. Ilmoitin asiasta asunnon omistajalle ja isännöitsijälle. Remontti tuli ja uusi kaappi asennettiin jonkun muun, kuin minun rahoillani.Keittiölle miinusta

Se ei ole aivan sellainen kuin itse haluaisin. Värit ja mallit olisivat erilaiset, jos olisin itse ollut suunnittelemassa keittiötä. Eli et voi remontoida keittiötä lattiasta kattoon vaikka  joskus haluaisit niin tehdä. 
Tottakai keittössä ulkonäkö on iso juttu, ainakin niille jotka tykkäävät sisustamisesta. Kuitenkin kaikista tärkein asia on toimivuus. Minulla ei ole mitään huonoa sanottavaa lieden, jääkaapin tai altaan sijainnista. Keittiömme on toimiva kokonaisuus ja saan olla siihen hyvin tyytyväinen.

Seuraavaksi tallustankin keittiöön ja keitän kahvia. Hyvää alkavaa viikonloppua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti