16. lokakuuta 2017

Koiranilma
No ei ainakaan tämän koiran. Vaikka syksy onkin kaunista ja värikästä aikaa, tulevat myös syyssateet kuvioihin. Silloin kun ilma on harmaa, vettä sataa (kuin sanonko mistä) ja tuuli puhaltaa, etsii kääpiöpinseri itselleen mukavimman sohvan kolon.

Ei tietenkään saisi yleistää, mutta usein kääpiöpinserit palvovat aurinkoa ja inhoavat sadetta. Täälläkin asuu sellainen yksilö. Tämä postaus on omistettu Mindille A.K.A pinselmi, possu, minsesteri. Rakkaalla kääpiöpötkylällä on monta nimeä.

Silloin kun ulkoilu ei ole mieleistä ja lenkit lyhenevät, tarvitaan meillä jotain aktiviteettia sisätiloihin. Tässä 5 vinkkiä sadekeleille. Meillä käytetään näitä aktivointina muulloinkin, mutta nyt sateiden tultua nämä vinkit ovat olleet kovassa käytössä.


1. Kong. Helppoa ja yksinkertaista ajanviettoa. Voit laittaa kongiin esim. lihaa ja pakastaa sen koirallesi. Siitä sitten vaan rouskuttamaan jäistä ruokaa, hieman vaivaa nähden. 

2. Kananmunakenno. Tämä ei varmastikaan isommalla koiralla toimi. Tai siis toimii, mutta vain sekunnin. Meillä kennoon laitetaan muutama nami ja teipataan huolellisesti kiinni. Kennon saa luvan kanssa repiä ja tuhota. (Tämä ei tietysti toimi, jos koirasi syö irtoavat palat)
3. Erilaiset nami lelutTälläsiä löytyy useista kaupoista. Leluissa on valmiina systeemi johon laitetaan haluttu määrä nameja, pyörittämällä, kierittämällä ja muilla keinoin nameja alkaa putoamaan. Koira saa itse pyöritellä naminsa ulos. 


4. Tottelevaisuus. Peruskäskyjen treenailua ja uusien temppujen opettelua. Olisihan se hienoa, jos koira toisi aamutossut käskystä. 


5. Puruluut/luut. Meillä on koiralle tarjolla kokoajan joku purtava. Mindi nauttii puruluiden järsimisestä ja sitä päivittäin tekeekin.


Näitä meillä käytetään tylsinä päivinä tai muuten piristämässä arkea. Toivottavasti oli jotain vinkkiä jollekin. Hyviä lenkkikelejä jokaiselle! 

ps. Ulkona on pimeää. Ellet hohda pimeässä, muista heijastin!2 kommenttia:

  1. Ihana blogi. Meillä kans on blogi. Käyppä lukemassa ja kommentoimassa. http://kaapiopinseriharri.blogspot.fi/?m=1

    VastaaPoista