Pata kuumana: Sitruskanaa + tsatsiki

by - lokakuuta 05, 2017














Innoistuin eilen illalla kokeilemaan uutta. Kaivoin padan kaappien kätköistä ja päätin tehdä ensimmäistä kertaa pataruokaa! Sana pataruoka on ollut aina hieman kauhistus, koska olen mieltänyt sen jostain syystä vaikeaksi. Totesin kuitenkin tämän olevan helppoa ja aika vaivatonta, mitä nyt uunia pitää vahtia. 

Tämä illallinen olikin miehelleni yllätyksenä, joka tuli iltavuorosta kotiin. Jo ovella kuului sanat ''nyt tuoksuu hyvälle.'' Pakko myöntää, että tuoksuttelin itsekin uunista tulevia tuoksuja. Katsoin netistä ohjeesta kauanko ruoan täytyy olla uunissa ja mitä siihen pistän.Tein kauppalistan ja siinä oikeastaan oli minun ohjeiteni seuraaminen. Kiitos siis sinulle, joka olet kirjannut ylös nämä hyvin yhteen sopivat maut. Ohjetta en sen enempää katsonut, mutta kirjoitan tähän ylös mausteiden _noin_ määrät mitä itse käytin. 



Kiitos myös mummolle ja papalle hienosta, punaisesta padasta! 





Sitruskanaa padassa


Perunaa  900g

Kanankoipia  800g


Sitruunamehua- 1 1/2 sitruunasta

Suolaa reilusti n.1-2tl

Mustapippurirouhetta 1tl

Rosmariinia 2rkl

Oliiviöljyä nuukailematta

Hunajaa 2-3 rkl









Pese perunat ja kuori tarvittaessa. Pilko hieman pienemmäksi.

Laita perunat pataan ja lisää sekaan osa:

suolasta , rosmariinista ja oliiviöljyä.

Sekoita hyvin.








Huuhdo kanat. Asettele kanat perunoiden päälle ja ripottele sekaan loput:

suolasta , rosmariinista ja lisäksi mustapippurirouhetta ja  reilusti oliiviöljyä.


Purista puolentoista sirtuunan mehut pataan.


--------------------------


Tässä vaiheessa padan sisältö on ok. Laita pata 225 c kuumaan uuniin. Anna kanojen ruskistua ja käännä ympäri. 

Tämän jälkeen laske lämpöä alemmas 150 asteeseen. Jätä pata uuniin yli tunniksi, tarkkaile kuitenkin ruoan kypsyyttä.

Hieman yli tunnin päästä ota pata uunista ja sekoita. Lisää sekaan hunaja ja sekoita lisää. Laita pata vielä hetkeksi uuniin muhimaan.


Tämän jälkeen ruoka on valmis. Nauti!

Kuvan alla ohje tsatsikiin.






Tsatsiki 
leivän kaveriksi


Kreikkalaista tai maustamatonta jogurttia   3dl

Valkosipulinkynsi   1kpl

Kurkku   1/3 kpl  

Suolaa ripaus

Hunajaa pieni loraus

lisää halutettasi oliiviöljyä 



Kaikki vaan sekaisin ja nauttimaan leivän kanssa.













(Uudistin blogin ulkoasua hieman ja nyt blogi on mielestäni helppolukuisempi, palautetta saa antaa)


You May Also Like

0 comments

Kiitos kommentista!

Instagram