16. marraskuuta 2017

Millainen ihminen mä olen ja millaiselle vaikutan ulospäin?

Hei taas! Pitkästä aikaa ollaan taas pohdiskelujen ja mielipiteiden parissa. Taino pitkästä ja pitkästä.. Työttömyys aihe sai yllättävän paljon katselukertoja ja oli hieno huomata, että ajankohtaiset jutut kiinnostavat ihmisiä. Kyseisen postauksen pääset lukemaan tästä. Huomasin tänään vasta, että olin muutamia päiviä sitten saanut kommentin vanhaan postaukseen. Jos anonyymi satut lukemaan tämän, vastasin sinulle, mutta vähän myöhässä.. Tuosta kommentista ja liiasta kahvista inspiroituneena aloin miettimään millaisen kuvan annan itsestäni muille.


''Ammattikoulussa olin jonkuverran sun kanssa samoilla tunneilla ym. ja sain susta sellasen kuvan että oot kaikkiensuosikki ja oot vähän ylimielinen, mutta kun oon lukenu sun blogia ja seuraillu suo snäpissä ni oon saanu ihan uuden ja paremman kuvan:). ''


Lainasin yllä olevan pätkän juuri tuosta kommentista. Aloin lukemisen jälkeen samantien itse miettimään miten olen käyttäynyt, miten minua ollaan kohdeltu, miten olen huomioinut toiset ja miten muut ovat huomioineet minua? 
Tuo kommentti löi minut aivan ällikällä, koska en ole ikinä ajatellut olevani suosikki. Enemmänkin olen ollut se joka on ihan hyvä kaikessa, en se paras, en se suosituin. Silloin kun olin alakoulussa sain syrjintää vasten kasvojani muilta lapsilta. Maailma on oikeasti aika karu jo lapsena. Minua ei onneksi kiusattu pahemmin, enkä usko sen vaikuttaneen nykyiseen elämääni. On kuitekin paljon niitä ihmisiä, joita päivittäin kiusataan. ÄLÄ OLE YKSI KIUSAAJISTA. Kiusaaja on loppupeleissä heikko ihminen, joka kiusaamalla hamuaa ympärilleen muita kiusaajia. Oikeasti, oletko huikea ja ihailtu ihminen jos olet kiusaaja -Et, olet säälittävä.

Tästä johtuen aloin miettimään mitä sellaista tein, että annoin itsestäni noin huonon kuvan?  Tulin lopputulokseen että olen puhelias, välillä liiankin, joskus taas aivan hiljaa. Minulla oli ammattikoulussa kavereita. Olen varmaan nauranut rönsyilevästi ja yliampuvasti. Kaveriporukassa olen joskus kovaääninen ja hölöttävä. Tämä onkin asia mitä olen koittanut itsessäni rauhoittaa. Tottakai nauran edelleen huutonaurua vedet silmissä silloin kun siltä tuntuu. Lähiaikoina olen kuitenkin huomannut kiinnittäväni huomiota siihen, mille vaikutan ulospäin. Olen oma itseni ja teen asioita joita haluan tehdä, mutta ajattelen enemmän ympärillä olevia ihmisiä.

Yksi asia mikä vaikuttaa paljon ensivaikutelmaan on ulkonäkö ja pukeutuminen. Vaikka niin ei pitäisi olla, olen usein kuullut tästä asiasta. Sain amiksessa myös kavereita. Myöhemmin kuulin yhden kaverini ensi ajatukset minusta:


''Ekana  päivänä kun  kipsuttelit korkokengissä ja pikku shortseissa luokkaan, tukka oikein hulmuten. Mietin että luokan bimbo asteli juuri sisään'' 

Tälle ollaan yhdessä räkäisesti naurettu jälkeenpäin.


Uskon kasvaneeni henkisesti todella paljon verrattaessa amiksen ensimmäiseen luokkaan ja nykyhetkeen. Olen varmasti tänä aikana aikuistunut ja muiden huomioiminen on takoutunut päähän paremmin. 


Haluan kaikille sanoa että  ole oma itsesi,
 mutta ota muut ympärillä olevat huomioon.


Olen itse varmasti häirinnyt muita ylimääräisillä hölinöillä ja nauruilla, esimerkiksi siellä amiksen tunneilla. Tajusin nyt vasta kuinka siistiä on saada suoraa palautetta. Tottakai teksti kolahtaisi, jos minua haukuttaisiin ja sanottaisiin että ''sä olet hirveä k**ipää''. Tässä on hyvä esimerkki miten asioista kannattaa sanoa joskus ääneen, mutta kuitenkin nätisti. Aina ei tule mietittyä millaisen kuvan itsestään antaa toisille. Kiitos siis kommentista. Tuo sai pohdiskelemaan omaa ensivaikutelmaa.
SEURAA MYÖS / FOLLOW

Instagram - riikkamiettinen
Snapchat - riikkamiettinenKuvat: Erik Siekkinen

2 kommenttia:

  1. Sama anonyymi täälä :). tosi hyviä pohdintoja ja toivottavasti en mitenkä pahottanu sinun mieltä kertomalla ensivaikutelmaani sinusta . Et antanut suoranaisesti huonoa kuvaa itsestäsi, olen vain todella tahtomattani kriittinen ihminen ja huomaan kaiken "silmään pistävä " vaikken sellaisia haluis huomata vaan ennemminkin kaikki positiiviset jutut. tää sai mut itekki miettii tota samaa asiaa ja tajuu kyl ihan erilailla omaa käytöstään ku alkaa kunnolla pohtimaan, mutta jokatapauksessa kiitos iltalukemisesta ja pohdinnan aiheesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et tietenkään pahoittanut, ei huolta siitä! Aihe on mielenkiintoinen ja muutenkin on hyvä pohtia millaisen kuvan itsestään antaa. Ihan noin yleisestikin. Itse ei tule ajateltua tekemisiä niin tarkasti, mutta sitten vasta havahtuu kun joku muu tekee/käyttäytyy samallalailla. Musta on kiva että kirjoitit kommentin jo alunperin, kiitos :)

      Poista