Pitaleipä TUUTTINA + simppeli KANATÄYTE ja KASTIKE

by - marraskuuta 04, 2017









Hei taas! Tällä kertaa ollaan liikkeellä resepsi asioilla. Eräänä päivänä sain ex tempore idean pitaleivästä. Sitähän oli tietenkin pakko saada heti. En ennen ollut tehnyt pitaleipää ja alkuperäisessä suunnitelmassa leivän ei kuulunut tulla tuutiksi. Googletin mitä leipään kuuluu laittaa ja pyörittelin päässäni pienen ohjeen. Olin siis yksin kotona ja halusin tehdä itselleni helpon ja suht nopean ruoan. Odottelin leivän nousemista nenä kiinni uunissa, mutta se ei alkanut kohoamaan. 

Tästä tulikin idea että rullaan leivän, mutta rullatessa leipä repeili. Idea ja resepti  kehittyivät vähän ja seuraavalla kerralla tein taikinasta tuutin, joka on helppo täyttää. Kuvissa joissa on täytetty pitaleipä, ovat leivät vielä rullalla. Ohjeessa on kuitenkin neuvottu tuuttien teko, mutta olinkin vain kuvannut aiemmin tehdyt rullat.

Tämä ei jäänyt yhteen syömiskertaan, vaan näitä on nyt syöty useammin. Kaksi leipää per naama on aika hyvän kokoinen annos. Itse voisin varmasti syödä kolmannenkin, mutta kyllä nälkä lähtee  kahdella.


Tästä ohjeesta tulee kaksi pitaleipää.


Pitaleipä tuuttina

Vettä n. 1,5 dl

Öljyä loraus (n.rkl)

Suolaa ja sokeria ripaus

Vehnäjauhoja 1 ja 1/3 dl






Lisää veden sekaan suola, sokeri ja öljy. Sekoita mukaan jauhot. Tätä leipää ei tarvitse kohottaa, koska siitä tulee ohut tuutti täytteiden ympärille. Siksi leivässä ei ole hiivaa.

Laita uuni kuumenemaan 250 asteiseksi. Tässä vaiheessa voit valmistella täytteen. Niinkuin mainitsin tätä taikinaa ei tarvitse varsinaisesti kohottaa, mutta leipien ei tarvitse olla uunissa, kuin 5-8minuuttia. Tästä syystä kannattaa kaikki muu tehdä jo valmiiksi ennen leipiä.


Kanatäyte

Kanaa 200g

Valkosipulinkynsiä 2kpl

Suippopaprikaa  n. 1/3kpl

Kirsikkatomaattia  2kpl

Mustapippuria

Suolaa 

Sitruunamehua


Laita mausteita ja sitruunaa makusi mukaan. Sitruuna tuo jo pienenäkin määränä paljon makua. Voit käyttää tähän tuoreen sitruunan mehua tai laittaa pullosta, kuten minä. 






Kuumenna pannu ja lisää öljy. Ensimmäiseksi sipuli, paprika ja tomaatti pannulle. Sekoittele rauhassa ja lisää sekaan kana. Kana saa hyvän värin tomaatista lähteneestä mehusta. Lopuksi sekoita mukaan mustapippuri, suola ja sitruunamehu.



Kastike

Maustamatonta jogurttia 1/2 dl

Kirsikkatomaattia 1kpl

Punasipulia oman maun mukaan.

Sitruunamehua muutama pisara, eli hyvin vähän.

Mustapippuria




Pilko tomaatti ja sipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Ota myös haluamaasi salaattia, sekä fetaa valmiiksi pöytään. Ne sopivat sopii hyvin leivän väliin.







Nyt kun uuni on kuuma, taikina on valmiina ja täytteet ovat valmiita. Alkaa tuuttien teko. Muotoile kuumuutta kestävät ''tuuttipohjat''. Laitoin alumiinifolion sisälle leivinpaperia täytteeksi. Tästä ohjeesta tulee kaksi tuuttia, vaikka kuvissa näkyy neljä. Öljyä foliotuutit hyvin, jotta uunista tullessaan leipä irtoaa helposti. Voit ottaa käsiisi öljyä ja pyöritellä taikinasta lätyt, jotka rullataan alumiinifolio tuuttien päälle. Yllä olevista kuvista saat mallia. 

Leipien ei tarvitse olla uunissa kuin 5-8minuuttia.

Uunista tullessaan tuutit ovat valmiita täytettäväksi. Lado kanatäytettä, kastiketta, fetaa ja salaattia vuoronperään. 

Nauti kuumana!






You May Also Like

0 comments

Kiitos kommentista!