Brownies, kakun muodossa - resepti

by - maaliskuuta 11, 2018





Vieraita tulossa? -Mikä ihana syy leipoa!


Vanhempani tulivat lauantaina katsastamaan uutta asuntoani ja pitäähän ''vieraille'' olla jotain tarjottavaa. Viikolla juttelin kaverini kanssa leivoksista ja kakuista. Silloin muistin etten olekaan hetkeen leiponut mitään suklaista. Tai no saatoin tehdä tammikuussa juustokakun, jossa käytin Lindor-suklaata... Kyseisen ohjeen pääset tsekkaamaan TÄSTÄJossain vaiheessa vanha kunnon mudcake oli jo perinteisin tarjoilu meikäläisen kahvikattauksessa. Itseni siitä ylisyöneenä olen pitänyt pitkän tauon. Nyt voin siis palata vanhojen reseptien pariin. Alkuperäisen reseptin olen löytänyt netistä ja siitä olen muokannut mieleiseni. Yleensä tämä ohje tulisi tehtyä erilaiseen vuokaan, mutta nyt jouduin käyttämään pyöreää irtopohjavuokaa. Määrät ovat n.mittoja. Pienen pieniä heittoja saattaa olla suuntaan tai toiseen. Kuvien alla ohjeet.

Vinkki: Brownien kylkeen sopii loistavasti vaniljajäätelö ja jäiset marjat.




-Brownies-



70 g taloussuklaata

1,5dl vehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

ripaus suolaa

1 tl  vaniljasokeria

80 g margariinia

1 dl sokeria

1  kananmuna

2 rkl maustamatonta jogurttia

pähkinöitä rouhittuna







Ohje

Sekoita pehminnyt margariini, sokeri ja muna.

Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää hieman jäähtynyt suklaa seokseen.

Sekoita mukaan jogurtti

Lisää sekaan myös jauhot, ruokasooda, suola ja vaniljasokeri.

Lisää taikinaan rouhitut pähkinät

 Voitele vuoka ja levitä seos tasaisesti siihen.

Paista 175-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. JOS kysessä on kiertoilmauuni, paistoaika lyhenee. Kokeile tikulla kypsyyttä.

Anna jäähtyä hieman, leikkaa paloiksi ja koristele.


Nauti jäätelön ja marjojen kanssa!



SEURAA MYÖS

Instagram- riikkamiettinen
Snapchat- riikkamiettinen

You May Also Like

0 comments

Kiitos kommentista!