Maukkaat porkkana-kaurasämpylät

by - elokuuta 23, 2018





Huomenta! Eilen illalla iski ihan järkyttävä leipomis''tarve'' ja päätin pitkästä aikaa tehdä sämpylöitä. Reseptistä tulikin oma lempparini. Ohje on pieni, koska näin yksin asuvana monen pellillisen resepti menisi hieman hukkaan. Ohjeesta tulee siis kuusi hyvän kokoista sämpylää. Yllättäen tänä aamuna tuli syötyä itse tehtyjä sämpylöitä. Nam. Voin käsi sydämellä suositella alla olevaa ohjetta. Pahoittelut kuvien laadusta. Otin ne puhelimella, koska kamerasta oli akku loppunut. Mukavaa alkavaa viikonloppua.


Porkkana-kaurasämpylät
(6 kpl)


Vettä 2dl

Kuivahiivaa 10g

Hunajaa 1 rkl

Vajaa 1 tl suolaa

Kaurahiutaleita 1 dl (kukkurallinen)

Vehnäjauhoja 3 dl

Porkkanaa raastettuna 1 dl 

Öljyä loraus




Lämitä vesi hieman yli kädenlämpöiseksi. Sekoita mukaan kuivahiiva ja hunaja.  Lisää kaurahiutaleet, raastettu porkkana, suola ja loraus öljyä. Sekoita pikkuhiljaa jauhot mukaan. Vaivaa taikinaa niin kauan, että se irtoaa helposti reunoilta. Jos taikina tuntuu liian jäykälle, lisää loraus vettä. 

Pyörittele taikinasta sämpylöitä. Tein itse kuusi pientä pyörylää. Laita sämpylät lämpimään paikaan kohoamaan noin 30 minuutiksi. 

Sivelle sämpylät vedellä ja paista 225 asteisessa uunissa 10-15min.


Anna jäähtyä hetki ja nauti!






SEURAA MYÖS 

Instagram - riikkamiettinen


You May Also Like

0 comments

Kiitos kommentista!