4. syyskuuta 2018

Syksy kodissani +2

Hei ja reipasta syyskuuta!
Tänä vuonna ajatus pimeistä illoista, tihkusateesta ja teen juonnista tunnelmavalaistulla parvekkeella houkuttelee erityisen paljon. Jostain syystä juuri startannut syksy kuuluu  vuoden kohokohtiin. Melko rauhallisen kesän aikana ehti ajatella paljon tulevaisuutta ja keväällä taitaa kouluun haku kolkutella meikäläisen ovea. Koulusta lisää, kun se on ajankohtaisempaa. 

Nyt on kiva keskittyä töihin ja syksyn viileisiin uusiin tuuliin. Syksy näyttääkin saapuneen jo useaan kotiin: lomat on lusittu, lapset menevät kouluun ja päiväkoteihin, koirien tassuja pestään lenkkien jälkeen ja kesämökkejä aletaan laittamaan talviteloille. 

Kuten jo sanottu, syksy myös kirjaimellisesti näkyy kodeissa. Omassa kodissani syksy näkyy lämpiminä ja luonnollisina sävyinä, sekä käytettyinä teekuppeina tiskialtaassa. Loin listan asioista jotka kuuluvat omassa kodissani ja toiminnassani syksyn saapumiseen. 


Kuinka moneen kohtaan voit samaistua?

Syksy kodissani:

Sisustus 

1. Lämpimät sävyt ujuttautuvat kotiin. -Mikä onkaan ihanampaa kuin pötkähtää teemukin kanssa kutsuvan näköiselle sohvalle, vilttien ja tyynyjen sekaan?

2. Luonnollisuus. Koiran kanssa ulkoillessa tulee poimittua mukaan heiniä ja muita syksyisiä elementtejä. Pöydille ilmestyy puiset aluset tuikuille ja mukeille.   

3. Tunnelmavalot uusitaan. Nyt vaihdetaan patterit toimiviin ja kaupasta hinataan uusia valosarjoja. Parvekkelle syntyy ihana tunnelma, jo pienilläkin valoilla. Syksy on lasitetunparvekkeen kulta-aikaa.

----------------------------

Tekeminen

1. Teen juominen lisääntyy. Parhaan kaverin kanssa, jo perinteeksi muodostuneet iltateet palaavat kuvioihin. Enää ei tarvitse myöskään odottaa iltaan, vaan muki löytyy kädestä jo harmaana päivänä.

2. Villasukat kaivetaan kaapin perältä. Rehellisesti villasukat ovat olleet matkassa jo jonkin aikaa, mutta ilmojen viilentyessä niistä tulee vakio.

3.  Lämpimät vaatteet. Kukaan ei enää tuijota pitkään, kun pukeutuu kaulahuiviin, takkiin, sekä nilkkureihin. Toista se oli kesäkuussa... Tämä vilukissa on kulkenut suuren osan kesästä takki päällä. Oli sitten +20 tai +30 lämpöä. Nyt voi siis pukea entistä enemmän päälle. Ah, syksyvaateet.

----------------------------

+2

1. Pöly ja likaiset ikkunat eivät enää näy. Vieraiden kutsuminen illalla on itselle helpointa emännöinti aikaa. Kukaan ei huomaa nurkassa istuvaa villakoiraa.

2. Illan rento tunnelma. Kun illat hämärtyvät aiemmin, on helpompi rauhoittaa päivän tapahtumat.SEURAA MYÖS 

Instagram - riikkamiettinen