Syksyinen Pekaanipähkinäpiirakka

by - lokakuuta 22, 2018








Viime postauksessa (johon pääset tästä) lupasin kirjoittaa reseptin makeanhimon seuralaiseksi. Viime viikolla tuli käytyä Guru's Kitchenissä Tampereella, jota muuten suosittelen kaikille. Jälkiruokalistasta silmiin pisti pekaanipähkinäpiiras. Olihan se tilattava ja herkullisuudesta inspiroituneena sitä piti testata nyös kotitekoisena. Valitsin testiin reseptin, jonka bongasin kodinkuvalehden sivuilta. Muovasin ohjetta hiukan ja alla minun versioni. Hyvänä huomiona piirakan syöntiin, älä lämmitä sitä. Itse tein sen virheen ja piirakan keskusta pehmeni liikaa. Piirakan maku ei siitä kuitenkaan pahentunut ja se teki kauppansa viikonlopun aikana.

Pekaanipähkinäpiirakka


Pohjaan tarvitset...

Voita 100 g

Vehnäjauhoja 2,5 dl

Sokeria 1/2 dl

Keltuaisia 1 kpl


Ja täytteeseen...

Pekaanipähkinöitä 150 g

Voita 50 g

Ruokokidesokeria 2 dl

Vaahterasiirappia 1 dl

Suolaa 1/2 tl

Kananmunia 3 kpl


Ja vielä päälle...

Pekaanipähkinöitä  50 g




Ohjeet:

Kaada kohdan pohja - ainekset kulhoon. Nypi taikinaksi. Voitele vuoka (itse käytin 24 senttistä irtopohjavuokaa). Painele taikina pohjaan ja reunoille.

Tee 150 grammasta pekaanipähkinöitä rouhetta. Oman mieltymyksen mukaan voit päättää karkeuden. Jäljelle jäävä osa laitetaan kokonaisina pinnalle koristeeksi.

Sulata voi. Lisää sekaan rouhitut pähkinät, ruokokidesokeri, vaahterasiirappi, suola, munat. Sekoita tasaiseksi. Kaada koko täyte vuokaan taikinan päälle ja asettele kokonaiset pähkinät pinnalle. 

Paista piirakkaa 15-20 minuuttia alatasolla 200 asteessa. Lopuksi siirrä keskitasolle ja anna olla vielä vartin verran. Uuneissa saattaa olla eroja ja piirakka on hyvä, kun se on hyytynyt ja pinta on kauniin ruskea.

Anna piirakan jäähtyä ja vetäytyä hyvän aikaa. Itse tein piirakan illalla ja se sai olla hyytymässä yön yli.

Nauti vaniljajäätelön  kanssa!



SEURAA MYÖS
Instagram - riikkamiettinen


You May Also Like

0 comments

Kiitos kommentista!

Instagram