Eilen päivällä etsin hyvää feta-piirakka ohjetta, mutta jostain syystä en bongannut mieleistäni. Aika harvoin toteutan reseptin alusta loppuun samanlaisena. Ajaudun kokeilemaan reseptejä ja muovailemaan niitä. Suolaisia piirakoita en montaa ole tehnyt, mutta lemppari makuihin kuuluu feta,basilika ja tomaatti. Niitähän oli siis tähänkin sisällytettävä.
Pohja:
Vettä loraus
Vehnäjauhoja n. 3dl
Voita 120g
Suolaa oman maun mukaan
Täyte:
Kananmunia 2 kpl
Kermaviiliä 1 purkki
Juustoraastetta n. 120 g
Feta n.100g
Parsaa n. 2dl palasteltuna
(minulla ei ollut vaakaa käytössä niin helpompi sanoa parsa deseinä)
(minulla ei ollut vaakaa käytössä niin helpompi sanoa parsa deseinä)
Suolaa
Pippuria
Basilikanlehtiä muutama
Minitomaatteja 8
Ohje
Nypi pohjan kaikki ainekset keskenään taikinaksi. Painele vuokaan pohjalle ja reunoille (itse käytin 20cm halkaisijaa).
Sekoita kulhossa munat, kermaviili ja 2/3 juustoraasteesta tasaiseksi seokseksi. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.
Murenna feta vuokaan pohjalle. Ripottele päälle silputtuja basilikanlehtiä ja minitomaateista pilkottuna 5-6kpl. Pilko parsa mieleisen kokoiseksi ja lisää mukaan.
Kaada myös kulhon sisältö vuokaan.
Asettele jäljelle jääneet puolikkaat tomaatit ja juustoraaste koko setin päälle. Näin pinnasta tulee kivan näköinen.
Anna paistua 200 asteisessa uunissa 30-40 min
Jäähtyneenä koristele basilikalla. Nauti!
-Riikka M
SEURAA MYÖS
Instagram - riikkamiettinen
Instagram - riikkamiettinen
Kiitos ohjeesta �� Näyttää niin herkulliselta että teen perjantaina ehdottomasti tällä ohjeella piirakan. Itselläni on myös samanlainen vuoka joka muutoin on aika vähäisellä käytöllä. Pääsee vuokakin nyt käyttöön.t. Sanna
VastaaPoistaTuosta tuli kyllä tosi hyvää ja kaikki on jo syöty. Hyvä että vuokakin pääsee käyttöön. Testaa ihmeessä reseptiä ja kerro mitä tykkäsit :)
Poista