7. marraskuuta 2018

Kynttilöiden tunnelmaa


Hei

ja ihanaa iltaa! Moni on alkanut startanneen marraskuun kunniaksi fiilistellä talvea. Glögiä kuumennetaan, pipareita paistellaan ja maistellaan. Itsekin pystyn jo melkein haistamaan kanelin ja kuusentuoksun ilmassa. Ehkei nyt sentään, mutta kyllä se talvi kolkuttelee jo ovea. Täytyy myöntää, että lunta odotellaan jo aika innolla.

Kotona tulee polteltua paljon kynttilöitä ja niillä saakin ihanan tunnelman aikaiseksi. Nykyään lemppareihin kuuluvat kruunukynttilät. Sähkönkulutus taantuu omassa taloudessani syksyn ja talven aikana hyvin paljon. Ainoat valot joita tulee käytteyä on eteisen, kylppärin ja yöpöydänvalo. Olohuoneen kattovalo ei ole ollut käytössä ties kuinka moneen viikkoon. Elelenkin hyvin pitkälti luonnonvalon ja kynttilöiden armoilla näin pimeään vuodenaikaan.  
Aidolla liekillä tulee rauhallinen tunnelma. Tottakai turvallisempana vaihtoehtona olisi nykyään aidon näköiset led-kynttilät. Silti itselleni leimuava, pieni liekki on se juttu. Tykkään katsella liekkejä ja koen sen kovin rauhoittavana, mutta samalla voimakkaana. Tunnelmallisia ja turvallisia kynttilöiden polttelua teille muillekin.

Kynttilöiden käytön Top- 3

1. Tunnelma

2. Lämpö

3. Tuoksu

SEURAA MYÖS
Instagram - riikkamiettinen

10 kommenttia:

 1. Itsekin tykkään kynttilöistä, mutta nyt vauvan myötä niidenkin turvallisuutta on tullut ajateltua hieman erilailla - tästä aiheesta on itseasiassa blogiinkin lähiaikoina tulossa postausta :)

  https://blingershimmer.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että muutkin pitävät :) Varmasti vaikuttaakin ajatusmaailmaan ja turvallisuuskysymyksiin. Sitä postausta siis odotellessa!

   Poista
 2. Iltojen pimetessä sytytän kynttilät joka päivä heti kotiin mennessä. Se tuo tunnelmaa ja on ainakin minulle rauhoittumisen merkki. Viime aikoina olen kylläkin miettinyt paljon kynttilöiden polttamisesta syntyviä nokihiukkasia huoneilmaan. Se hieman kolkuttelee omatuntoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu! Itsekin tulee sytytettyä kynttilät kotiin saapuessa, kun jo vähän hämärtää.

   Kynttilöiden polton huonoista puolista onkin välillä saanut lukea juttuja...

   Poista
 3. Mä rakastan kynttilöitä, etenkin kaikkia ihania makeita tuoksuvia :). Poltan niitä kuitenkin pääasiassa vaan viikonloppuisin kun haluaa rentoutua ja nauttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikonlopuissa onkin oma fiiliksensä. Varsinkin jos ei ole mitään menoja, niin on ihan rauhoittua kynttilöiden äärellä :)

   Poista
 4. Juurikin nuo kruunukynttilät on todella kauniita ja tunnelmallisia! Nyt poltan vain muutamaa tuikkua vähän korkeamman lipaston päällä pienten lasten takia, mutta joskus sitten. :) Kiva blogi sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on kyllä ihania. Jonain päivänä pääset niitäkin polttelemaan, sitä odotellessa :) Kiitoksia paljon!

   Poista
 5. Mäkin tykkäisin niin poltella kynttilöitä mutta täällä asuntolassa ei niitä saapi poltella. Odotan kyllä sitä että pääsen kotiin ja pistämään kynttilät tulille!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! No kotona sitten. Ehkä se on vielä kivempaa,kun hetken joutuu odottelemaan :)

   Poista