Porkkanaleivokset muffinssin muotoon

by - marraskuuta 04, 2018




Tähän aikaan vuodesta netissä pyörii enemmän ja vähemmän porkkanaisia reseptejä. Perjantaina iski leipomisfiilis, joten pätin pistää kaapista löytyneet porkkanat käyttöön. Kaivoin vanhan postaukseni esille, josta löytyy porkkanakakun resepti ( reseptin pääset kurkistamaan tästä ). Pian aloinkin loihtimaan testierää porkkanaleivoksista. Muovailin postaukseni ohjetta ja näin valmistui 4kpl porkkanaleivoksia. Tarjolle ne pääsivät viikonloppuna, kun olivat kerenneet yön yli mehevöitymään. Leivokset onnistuivat hyvin ja resepti pääsee käyttöön uudelleenkin. 


Porkkana leivokset 4kpl

Soodaa  1 tl
Suola  1/3 tl
Kardemummaa  1/2 tl
Ruokokidesokeria  1/2 dl
Vehnäjauhoja noin 1 dl 
Yksi iso porkkana raastettuna
Munia 1 kpl
Öljyä 1/2 dl


Täyte / Päällinen

Maustamatonta tuorejuustoa noin 120g
Vaniljasokeria  1 rkl 


Koristeluun

Pähkinärouhetta. Itselläni oli pekaanipähkinää.



Ohje

Laita uuni kuumenemaan 175 asteiseksi.

Sekoita kaikki kuiva-aineet kulhossa keskenään. Lisää kulhoon porkkanaraaste, öljy, sekä kananmuna. Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos muffinssivuokiin. tselläni oli myös pohjalla muffinssipelti (kuten kuvassa). 

Paista uunin keskitasossa n. 25min
Kokeile puutikulla välillä kypsyyttä. Uunista riippuen voi paistossa mennä hetki vähemmän tai enemmän.

Kun muffinssit tulevat uunista, anna niiden jäähtyä kunnolla. Sen jälkeen leikkaa ne puolestavälistä. Voit myös ottaa lusikalla leivoksen keskustasta palan pois, jotta kuorrutetta/täytettä saa edemmän sisälle. Leivoksen täytyy olla hyvin jäähtynyt, ennen kuorrutteen lisäämistä

Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään tasaiseksi. 
Levitä hieman alle puolet välikerrokseen ja loput päälle. Koristele pähkinärouheella.


Porkkanaleivos on parhaimmillaan, kun se on saanut päivän tai pari mehevöityä rauhassa.
Nauti! 






SEURAA MYÖS
Instagram - riikkamiettinen

You May Also Like

0 comments

Kiitos kommentista!