18. joulukuuta 2018

''Se viimeinen piparkakkutalo''Yleensä pikkujoulujen jälkeisenä aamuna kuulee lausahduksen ''ei enää ikinä'', omalla kohdallani se liittyi kuitenkin piparkakkutalon rakentamiseen... Viimeksi kun olen alkanut kyseistä härpäkettä väsäämään, olen ollut aivan pikkutyttö ja äiti on ollut apuna. Heti aluksi olin päättänyt etten menetä järkeäni kaavojen kanssa, joten tänä vuonna talon sijasta rakentuisi tuikkuteline. Ajattelin kasata piparitaikinasta tehdyt julkisivut ympyräksi ja pujauttaa sisälle tuikun. Kerroin leivontakumppanilleni suunnitelman ja se kelpuutettiin. Säästyttäisiin turhalta kaavoittamiselta ja vinoilta seiniltä. Itse leivonta ja julkisivujen teko onnistui helposti, mutta sitten vastaan tuli koristelu.

Eräs kaverini on joka vuosi tehnyt hienoja pipariteoksia. On ollut mm. muumitaloa, rekeä ja  viimeisimpänä hevostalli hevosten kanssa. Noh, omat taitoni eivät ole ihan samaa luokkaa. Karkkejahan en edes muistanut ostaa ja sokerikuorrutteen käyttö ei ollutkaan niin sulavaa kuin olin muistellut. Välineitä löytyi niinkin paljon kuin sokerikuorrute ja puiset cocktailtikut. Kaappien perältä löysin lopuksi myös tomusokerin, kiitos maailmalle siitä.
Luovuus ja keskittyminen ei tosiaan pelittänyt koristelun suhteen. Taidan pitää taas usean vuoden tauon piparkakkutalon suhteen ja pitäydyn muussa leivonnassa.  Lopputuloksena tällä kertaa surullisen sympaattinen julkisivurivi. 

Miten muilla on onnistunut piparkakkutalot ja koristelut?


Instagram - riikkamiettinen

10 kommenttia:

 1. Mun mielestä tuo on jotenkin tosi ihana! :) Itse en tänä vuonna piparitaloa tehnyt, viime vuoden mökki oli kyllä vinoine seinineen ja kaikkineen kiva koriste ja ylpeyden aihe :D. Koskaan aikaisemmin en ollut piparitaloa tehnyt siis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan tuo ihan sympaattinen. Ylpeä saakin olla ;D

   Poista
 2. Upeat linnanrauniot :) Meillä ei tehdä piparitaloa kun ei syödä pipareita. Tai pojat syö mutta heille riittää ostetut piparit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan minäkin pysyä ostetuissa seuraavat vuodet... :)

   Poista
 3. Mä olen myös tainnut joskus lapsuudessa äidin kanssa piparkakkutaloa tehdä ja uudelleen ehkä tyttösen kanssa muutaman vuoden kuluttua - lopputulos todennäköisesti on kyllä varsin identtinen sun talosi kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, pienenä se oli muka niin helppoa. Aika on tainnut kullata muistot, kun nyt ei ihan samalla fiiliksellä sujunut :)

   Poista
 4. Siis toihan on hieno. Mä en oo näitä ees tehnyt, vaikka niin piti tehdä tänä vuonna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mäkin tänä vuonna päätin repästä ja siinä on lopputulos :'D

   Poista
 5. Täällä toinen, joka ei osaa tehdä piparkakkutaloa. Olen joskus kokeillut ja tulos on ollut kertakaikkiaan surkea.

  Mutta sinun piparkakkutalo on jotenkin suloinen!

  Rauhallista joulua sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassua miten niin yksinkertaisen näköinen homma on niin vaikea toteuttaa... Kiitoksia ja samoin sinulle :)

   Poista