23. tammikuuta 2019

Superhelppo arkiruoka -VegeHei ja hyvää torstaita!
Tänään päivä on starttaillut isolla kahvimukillisella, reilulla aamupalalla ja stailausrojujen pakkailulla. Tässä aamulla on ollut aika kirpsakka pakkanen ja aurinko paistaa. Tänään ohjelmassa on sisustustekstiilien päivittämistä työkäyttöön ja stailauskohteiden suunnittelua. 

Yleensä kotona ollessa tekee mieli jotain kevyttä, mutta täyttävää ruokaa. Vähän aikaa sitten bongasin lähikaupastani Falafel pussin. Vaikka olenkin viimeisen vuoden aikana alkanut tekemään  enemmän kasviksista pihvejä, pyöryköitä, piirakoita ja keittoja itse, on tämä super helppo vaihtoehto arkeen. Yksin kotona ollessa tulee syötyä todella kasvispainotteisesti, eikä kotiin oikeastaan päädy lihaa tai kanaa. Ostin pussin testiin hieman skeptisesti, koska usein kokemus on ollut varsin kuivakka. Nyt yllätyin kuitenkin todella positiivisesti ja uunissa oleilun jälkeen nämä falafelit ovat oikein maukkaita. Falafelit ovat päässeet osaksi useaa ruokailua ja niitä voi jo melkein sanoa vakioksi...''Vakio''vuokaan kuuluu:

HK Maakarit Samirin Falafel
Punasipulia
Porkkanaa
Parsakaalia

Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Timjamia

Ohje on ihan superhelppo. Määriä en alkanut mittailemaan ja jokainen tehkööt sellaisen määrän, että nälkä lähtee. Falafel pussissa on kuitenkin vain 200g syötävää, joten sen mukaan voi ostaa muut tarpeelliset. 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese ja pilko parsakaali ja porkkanat. Tee porkkanasta pienehköjä paloja, jotta ne kypsyvät nopeammin. Pilko myös punasipuli. Sekoita vuokaan kaikki muut keskenään paitsi falafel. Öljyä saa olla melko reilusti. Anna vuokasen olla reilu vartti uunissa, jonka jälkeen lisää mukaan falafelit. Ota ruoka uunista, kun porkkana on kypsynyt. Omalla uunillani meni noin 30min.

Mutustele kuumana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti