30. tammikuuta 2019

Yrittämisen ensimmäinen vuosi


Vuosi sitten tähän aikaan kaikki oli aivan uutta. Ensimmäistäkään laskua en ollut tehnyt koko elämäni aikana alusta loppuun itse. Kuukautta aiemmin en ollut kopioinut koskaan kuitteja kirjanpitoa varten, enkä ollut yrittäjä.  Olin silloin tasan kaksikymppinen, vailla mitään käytännön kokemusta yrityksen perustamisen suhteen. Tiesin että on vähennyksiä, alveja, kirjanpitoa, ennakonpidätyksiä, mutta mitä kaikki käytännössä tarkoittikaan? Koulussa käydystä yrittäjyyskurssista jäi käteen pari monistetta ja lannistavia puheita yrittäjyydestä. 

Alkuvuosi oli useita hukkuneita kirjeitä, tavoittamattomia puheluita, peruuntuneita sopimuksia, mutta ennen kaikkea kokemuksia. Monia asioita tuli opeteltua kantapään kautta ja pakko sanoa että niitä kalliita oppituntejakin tuli useita. Inhoan sanontoja elämän oppitunneista ja kyllä asiat järjestyy, mutta oikeasti nuo ovat aivan totta. Silti näen kyllä edelleen punaista, kun joku jauhaa oppitunneista, hah. Ei siis pidä lannistua, kun yhteistyökumppani peruu sovitun edeltävänä iltana ja aamulla pitäisi olla myyntikalustamassa asuntoa, johon ei enää olekaan kalusteita olemassa. Kaikkien viime vuoden kokemuksien jälkeen, väitän silti päässeeni ensimmäisestä vuodesta helpolla. Isompia virheitä ei tullut ja ongelmanratkaisukyky on löytänyt uuden ulottuvuuden.Yritystä perustaessa tuli tutustuttua perusasioihin ja yhtenä parhaimpana päätöksenä, kirjanpitäjä tuli hankittua heti alkuunsa. Näin meillä jäi aikaa ja keskittymiskykyä hoitaa itse yritystä ja sen kehittämistä. Kirjanpitäjältä sai myös hyviä neuvoja veroasioihin ja muutenkin tietoa, mikäli joku mietitytti. Starttirahahakemus meni läpi ja siihen sai hyväksytyn vastauksen. Vinkki vitosena: muistakaa muuten hakea starttirahaa ennen y-tunnuksen saamista. Itse asuntostailaaminen alkoi heti tammikuussa ja nopeasti pääsimme tekemään laskuja, sekä laittamaan niitä eteenpäin. Pakko myöntää, että ensimmäisen oman laskun eteenpäin laittaminen tuntui ihan helkkarin hyvälle. 

Työnteon ohella pidimme yllä nettisivujamme www.dekoraa.fi ja somekanaviamme. Tavattiin myös uusia ihmisiä ja varsinkin kivoja asuntokuvaajia. Somekuvia ottaessa itseäkin alkoi kiinnostaamaan asuntokuvaus ja sitäkin on tullut tehtyä tyhjiin tai kalustettuihin asuntoihin. Aloitimme työt Tampereen alueella, mutta pian keikat laajentuivat myös Helsinkiin ja Lahteen. Täytyy olla kiitollinen kaikista uusista ja vanhoista poluista, jotka ovat töihin johtaneet. Koska ensimmäinen  opetteluvuosi on nyt takana, jatkossa voidaan keskittyä yrityksen, sekä itsemme kehittämiseen ja uusiin tavotteisiin. Yrittäjyyden lyhyellä oppimäärällä, osaan arvostaa ihan erilailla muita yrittäjiä. Varsinkin niitä jotka porskuttavat eteenpäin vuodesta toiseen ja tekevät paljon töitä unelmiensa eteen. Kerrankin voin sanoa, että vuoden verran viisaampana on hyvä jatkaa Dekoraaduon toista vuotta. Vuosi on ollut kaiken kaikkeaan hyvin silmiä avaava ja opettavainen.

Synttäreidemme kunniaksi käynnissä on tarjous, koskien sisustusneuvontaa ja arvonta. Niistä lisää pääset lukemaan TÄSTÄ 

Hyvää keskiviikkoa kaikille ja onnea Dekoraaduo 1v!

2 kommenttia:

  1. Tuo yritysmaailmaan hyppääminen on kyllä jännittävää. Itse en ole yrittäjänä toiminut, mutta puolisoni sen sijaan on ollut yrittäjä täällä Imatralla jo usean vuosikymmenen ajan. Muistan vielä, että ensimmäiset vuodet olivat aika härdelliä, mutta onneksi hän sai tilitoimistolta hyvin neuvontaa. Kiva, että saitte myös tuon starttirahan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Yrittäjäksi alkaminen ilman varsinaista pohjaa tai tietotaitoa oli aika hyppy. Kiva että hänelläkin on yrittäjyys ollut se oma juttu ja ilmeisesti nykyäänkin.

      Poista