27. helmikuuta 2019

Mitä lautaselta löytyy päivän aikana?


Jotta nyt päästään hetkeksi irti uuden asunnon asioista, ajattelin kirjoitella aiheesta ruoka. Olen joskus syönyt melko siististi ja terveellisesti. Tällä tarkoitan useita aterioita päivässä, ei mitään ähky annoksia ja tiesin ruoan sisällöstä enemmän. Nykyään syön niin fiiliksen mukaan, kuin olla ja voi. Viimeisen vuoden aikana kasvisruoka on kuitenkin lisääntynyt paljon. Hyvin tehty liha on tosi hyvää ja maukasta, maistuu ne kasvispainotteiset annokset silti enemmän. Oikeasti mun pitäisi kiinnittää huomiota enemmän raudan saantiin... Nykyisin syön kolme tai neljä kertaa päivässä ja aamupala on ihan lemppari. Viikolla nautittu aamupala on aika sama päivästä toiseen ja siihen jaksan panostaa hieman. 

Aamupalan sisältö arkena: leipää, jonka päälle leikkelettä, salaattia, juustoa, maustekurkkua, tomaattia ja mustapippuria(juuri tässä järjestyksessä). Leivän kaveriksi paistettu kananmuna ja hedelmää, joko omenaa tai appelsiinia. Lasi mehua ja mustana nautittua kahvia. 

Lounas venähtää AINA ja se voi olla mitä tahansa. Välillä tulee käytyä sushilla, joskus teen salaatin ja joinain työkeikkoina lounastaminen tapahtuu huoltoasemalla. Pari päivää takaperin söin lounaaksi salaatin jossa oli fetaa, oliiveja, punasipulia, salaattia, tomaatteja, kurkkua, oliiviöljyä ja mustapippuria. Sen kyljessä pastaa, johon oli hieman pyöräytetty pestoa. Lounas on yleensä helppo ja nopea.

Välipala -tämä on ateria, joka usein jää välistä. Helposti kiireisenä päivänä, tai aikaansaamattomana korvaan välipalan vedellä ja kahvilla. Kuitenkin se välipala saattaa sisältää jogurttia, raejuustoa, mysliä, marjoja ja hunajaa. Plus hedelmää tai keksiä.

Päivällinen on myös kiva ateria, koska se harvoin tulee syötyä yksin. Rakastan ruoanlaittoa, jos saa soveltaa eikä kukaan ole huutelemassa olan takana. Syön Fetaa aika useana päivänä viikossa ja sitä tulee lisättyä lounaalle tai päivälliselle. Nyt kovassa huudossa onkin Fetapasta, vai miksi sitä kutsuttiinkaan. Sitä täytyy kokeilla joku kerta. Feta eksyy uuniin aina välillä ja esimerkki päivällinen muutama vuorokausi takaperin piti sisällään: uunissa ollutta perunaa, kesäkurpitsaa, punasipulia, falafelia, tomaattia ja fetaa. Usein tulee syötyä joku helppo valmisteinen setti, tai joskus on kiva panostaa kunnolla. 

Note to self: Herkuttelua on tullut harrasteltua hieman liikaa ja nyt olisi hyvä pitää vähän taukoa. +Kahvia tulee juotua liikaa ja vettä liian vähän. Muistakaa juoda vettä!

-Riikka M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti