18. huhtikuuta 2019

Edulliset sisustusvinkit kevääseen! TOP 5
Keväisin iskee aina sisustusbuumi. Valoa tulvii ikkunoista ja pölyhiukkaset erottuvat tasoilta. Värejä ja kesäisiä kuoseja rantautuu kauppoihin ja näyteikkunat näyttävät raikkaille. Kotia tekisi mieli uudistaa hirmuisesti ja keväisen tunnelman haluaa tuoda sisälle. Aina rahaa ei kuitenkaan tarvitse käyttää paljoa, vaan kotia voi freesata jo olemassa olevilla jutuilla. Kokosin itselleni tärkeimmät vinkit alle. 


1. Siivous. Tämä rehellinen kehotus toimii usein. Ikkunoiden pesu vaikuttaa kaikkein eniten. Mikään ei näytä yhtä tunkkaiselle, kuin likainen lasi. Oma asunto näyttää paljon paremmalle kun kaikki on järjestyksessä, eikä vaatekaapin sisältö pursuile pitkin lattiaa. 

2. Kasvit. Kasveilla saa freesattua pientäkin tilaa yllättävän näppärästi. Viherkasvit tuovat ympärilleen raikkaan vaikutelman. Myöskin keittiönpöytä muuttuu iloiseksi,  saadessaan viikkokimpun koristamaan itseään. 


Vink! Eucalyptuksen ja neilikan oksat ovat huippu yhdistelmä ja ne kestävät kauan maljakossa.

3. Valaisimien polttimot. Keltaiset ja lämpimät lamput voivat tehdä tilasta mukavan tai huonossa tapauksessa tunkkaisen. Kirkkaalla valolla tila muuttuu kylmemmäksi ja vaaleassa kodissa se voi johtaa kliiniseen mielikuvaan. Polttimot kannattaa valita tilan ja tarpeen mukaan. Työpiste huutaa kirkkaampaa valoa, mutta makuuhuoneessa lämmin ja tunnelmallinen valo voi olla paikallaan.

4. Kalusteiden järjestys. Jo olemassa olevilla kalusteilla ja  somisteilla voi tehdä kodista erinäköisen, vain järjestystä muuttamalla. Olohuone voi muuttua kuin toiseksi, siirtämällä sohvan ja tvn toiselle seinälle. Toimiva ja avara kokonaisuus ovat itselleni tärkeitä.

5. DIY. Do it yourself. Makrameet ovat olleet kovassa huudossa jo useamma vuoden, eikä ihme. Niistä saa näyttävän yksityiskohdan vaikka sängyn ylle. Aina ei myöskään tarvitse ostaa valmiita julisteita. Kehystä omia tekeleitä tai lasten taidetta. Sinä itse määräät värit ja sävyt antamalla maalit taiteilijoille. Onko uniikimpaa julistekokonaisuutta, kuin itse tehty? Monia muita diy ohjeita löytyy googlaamalla. 


Toivottavasti näistä vinkeistä olisi hyötyä myös muille. Kerro ihmeessä myös omat vinkkisi edulliseen kodin päivittämiseen. Mukavaa torstaita!
-Riikka M

Ps. Yrityksemme facebookissa @ Dekoraaduo on arvonta, jossa voit voittaa lippupaketin Pihapiiri 2019 messuille Lahden messukeskukseen. Käy kurkkaamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti