1. huhtikuuta 2019

Keittiön muutoskuvat -Pienen budjetin ehostus

Moikka!
Kirjoittelin ennen muuttoani postausta siitä, kuinka löysin minulle täydellisen asunnon ja kuinka ehostan sitä hieman. Lupailin myös kuukausi takaperin postausta aiheesta ja tässä se viimeinkin on. Asunnon ilmoituksessa oli vielä vanhan asukkaan kalusteet ja tavarat paikoillaan. Sitä tavaraa tosiaan oli melko paljon, verrattaessa omaan sisustamiseeni. Asunnossa oli ruskea seinä, joka mielestäni taittoi lattiankin väriä ja heijastui siihen. Keittiön kaapistot ovat vanhat ja hieman kosteutta saaneet. 

Kun tulin katsomaan asuntoa, olin jo varma että haluan sen. Ainoa ehtoni oli, että saan kunnostaa keittiötä. Välittäjän kanssa puhuimme asiasta ja hän sanoi edellisenkin asukkaan muovailleen tätä oman näköisekseen, joten todennäköisesti asunnon omistajalle olisi minunkin laitteluni ok. Omistaja tosiaan oli samaa mieltä ja avaimet saatuani aloin kunnostamaan asuntoa pienellä budjetilla ja nopealla aikataululla. Postauksen aloituskuva on täysin se näkymä, mille asunto näytti ensikertaa tänne saapuessani.


''Kun tulin katomaan asuntoa, olin jo varma että haluan sen. Ainoa ehtoni oli, että saan kunnostaa keittiötä.''


Puhuimme ensin uusien kaapin ovien hankinnasta, mutta niin nopealla aikataululla en alkanut uusia metsästämään. Sain aivan vapaat kädet koko asuntoon liittyen ja luvat maalailla, miten mitäkin haluan. Sain siis tehdä tästä minun näköiseni kodin. Ostin Dc-Fiksiä, joka on muovipinnoite. Oikeastaan se on kalvo, jolla voi tuunailla kalusteita, sisustusesineitä tai mitä ikinä keksiikään. Pinnoitin alakaapistot ja tason mustaksi. Ehkä joskus tosiaan etsin ne uudet ovet, mutta näillä mennään nyt ja ovista tuli oikein siistit. 

Ovien ja sivutason poiston jälkeen siirryn toiseen muutosta vaativaan asiaan. Seinään. Olen ennenkin käyttänyt Clas Ohlsonin maaleja ja tähän tarkoitukseen hain seinämaali 7, Pure White sävyltään. Maali on riittoisaa, peittävää ja pestävää. En edes muistanut kuinka peittävää ja seinästä tulikin hieman liian tasainen omaan makuuni. Olisin halunnut siitä ehkä hieman rosoisemman. Rakastan ns. keskeneräistä pintaa ja sitä jäljittelin sellaista. Toinen maalauksen kohde oli välitilan saumat.


Kun muutto oli suoritettu, olin enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen. Halusin ullakolleni hieman rosoisen lookin, katon parrujen kaveriksi. Olen viihtynyt asunnossa todella hyvin ja voin ilokseni todeta tämän olevan aidosti minulle koti! Instagramini kohokohdista löytyy kodin ehostamisen vaiheita ja muutenkin stooreilua muutosta. Instasta minut löytää nimellä @riikkamiettinen 

Millaisia muutoksia te olette tehneet uusissa kodeissanne?
-Riikka M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti