3. kesäkuuta 2019

Koti toimivaksi - Kolme vinkkiä
Moikka! Olen hetken aikaa kirjoitellut pitkälti kuulumisistani ja fiilispohjalta. Nyt ajattelin kuitenkin jakaa muutaman vinkin ja ajatuksia toimivaan kotiin liittyen. Se voi tarkoittaa monille eri asioita ja kokosinkin alle itselleni tärkeimmät kolme. Näiden vinkkien toteuttaminen ei välttämättä tapahdu yhdessä yössä ja asioiden järjestely voi olla aikaa vievää. Lopputulos on kuitenkin yleensä palkitseva ja auttaa arkeasi sujumaan paremmin.


1. Karsi ylimääräiset tavarat 
- Kaikki tietävät ne muovikipot ja kupit joita on kertynyt kaappeihin. Sama pätee vaatteisiin, sisustustavaroihin ja kuivakaapin tarvikkeisiin. Kaapit ja laatikostot on helpompi pitää järjestyksessä, jos siellä on vain tarvittavat asiat. ''En ole ainakaan kahteen vuoteen...'' -tavarat vievät turhaa tilaa tarpeellisilta. 

2. Järjestele/päivitä säilytysratkaisusi 
- Viitaten ylempään, fiksut säilytyskokonaisuudet  pitävät tavarat järjestyksessä. Itse aion hankkia vielä säilytyslaatikoita eteisen kaappii, vaikka siellä jo onkin vetolaatikot ja henkaritilaa. Laatikoihin saan pipot, hanskat, ulkoiluhousut yms. muun tarpeellisen. Laatikot on myös helppo ottaa esille, kun kelit sitä vaativat.

3. Kalustejärjestys 
- Tilan toimivuus voidaan saavuttaa sinne sopivan kokoisilla kalusteilla. Jo pelkkä omistettujen kalusteiden uudelleen järjestely saattaa tehdä tilasta täysin toimivan. Kulkukäytäville on hyvä jättää tilaa. Tässä kohdassa on hyvä miettiä myös kaikkien kalusteiden tarpeellisuutta. Hyväkuntoisia kalusteita on helppo myydä eteenpäin. Lisäksi uusia kalusteita hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota käytännöllisyyteen. Esimerkiksi korkeammilla jaloilla omistettu sohva on oiva imuroinnin kannalta. 


Koti on minulle tärkeä paikka ja haluan sen toimivan. Vaikka koti onkin hyvin pitkälti tuntemus, arki tuntuu helpommalle, kun kokonaisuus toimii. Kalusteita ei myöskään ole liikaa, joten elo on ilmavaa ja tilavaa. Voin levittää jumppamaton lattialle ja heilua epämääräisesti sen ympärillä, ilman pelkoa tavaroiden rikkoutumisesta. Senkin ja sohvan alta on helppo imuroida, koska molemmissa on korkeat jalat. Ruokapöydän tuolien alla on tassut, joten tuolia voi hyvillä mielin liu'uttaa lattiaa pitkin. 
Mitkä asiat tekee sun kodista toimivan?
-Riikka M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti