10. heinäkuuta 2019

Alataso veks
Huomenta. Tiedättehän sen tunteen kun siivouskärpänen puraisee oikein kunnolla? Innoistuin alkuviikosta järjestelemään eteisen kaapiston, sekä makuuhuoneen kaapeista yhden. Muissa sitten onkin vaatteita ja ne jos jotkin on vaikea pitää järjestyksessä. On tunnustettava, että vaikka asunto itsessään on siisti, vaatekaappi on aivan oma lukunsa. Toisaalta se johtuu myöskin syvistä hyllyistä. Joskus kun pääsen itse suunnittelemaan kaapistoni, sisältävät ne paljon henkaritilaa ja vetolaatikoita. Syvät hyllyt ovat omasta mielestäni aika turhat, mikäli niihin ei löydy sopivia laatikoita esim liinavaatteille. Olen usien puhunut täällä blogin, sekä Instagramin puolella kuinka olen nykyisin aika käytännöllinen sisustaja. Haluan imuroida kalusteiden alta helposti, haluan pyyhkiä tasoilta pölyt ilman ylimääräistä tavaroiden siirtelyä, haluan sisällön olevan järjestyksessä ja tavaroita olevan sopivasti, ei liikaa... 


Moni sisustaja onkin varmaan nähnyt facebookissa Vittsjö nimisiä Ikea kalusteita. On olemassa tv-tasoa, sohvapöytää, tietokonepöytää, hyllyä yms. Itseltäni löytyy vittsjön pyöreä, lasikansinen sohvapöytä. Halusin olohuoneen ilmeestä hieman keveämmän ja niinpä ruuvailin pöydän mustan alatason pois. Nyt pöytä on todella raikas, ilmava ja mikä parasta sen ''alta'' on helppo imuroida. Taso on rungossa kiinni vain neljällä ruuvilla, joten se on helppo poistaa ja laittaa tarviattaessa takaisin. Koska mustat pinnat ovat yleensäkin alttiita pölylle, on sekin hoidettu samalla pois päiväjärjestyksestä.

Imuroimisesta onkin tullut itselleni varsinainen harrastus, varmastikin siitä syystä, että ostin keväällä uuden imurin. Kyseessä on Electroluxin SilentPerformer pölynimuri, joka sattui juuri olemaan tarjouksessa imuria etsiessäni. Kirjoitin imurista postausta maaliskuussa (?) nyt käyttökokemusta on kuitenkin tullut lisää ja olen edelleenkin oikein tyytyväinen tähän hankintaan. Imuri on aika hiljainen ja sen imuteho on pysynyt hyvänä. Takaisin aiheeseen. Nyt kun sohvapöydästä on ala taso irti, muuttui koko olohuone paljon vaaleammaksi. Meinasin ensin kesän alussa vaihtaa tyynyihin värillisiä ja kuviollisia päällisiä, mutta olen rakastunut vaaleiden kankaiden tuomaan tunnelmaa. Asunto pysyy kivan raikkaana, tummista kalusteista huolimatta. Kuvissa sohvapöydän lasi olikin yllättävän p**kainen ja nyt taidan keittää kahvia ja napata rätin kouraan. Näinhän se vapaa aamu meneekin.

Kivaa torstain jatkoa!
-Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti