21. elokuuta 2019

Miten syksyisin sisustetaan? +Uusi taulu

Moikka! Aloin toissapäivänä miettimään miten sisustajat laittavat kotiaan syksyisin. Alkaako lämpimän pesän rakentaminen, vai annetaanko kodin olla samanlainen kuin muinakin vuodenaikoina? Itse en ole erottuva kausisisustaja, eli jouluisin ei olohuoneeseen ilmesty punaisia tekstiilejä, eikä kesäisin kirkkaampia värejä. Tykkään  kuitenkin muovata kodin tunnelmaa pienillä jutuilla. Ihan omasta mielenkiinnostani johtuen, tein pienen kyselyn instagramin stoori osioon (instagram @riikkamiettinen) ja vastauksia tuli aika kivasti. Stooriin pistin seuraavat kysymykset ja vastausvaihtoehdot.Otatko syksyisin millaisia tekstiilejä esille?  
Maanläheisiä / Neutraaleja  vai Värillisiä / Murrettuja

Poltatko enemmän korkeita kynttilöitä, vai tuikkuja?
Kynttilät vai Tuikut

Vaihtuuko kimput/kukat syksyisempiin?
Kyllä, risuja ja heiniä  vai  Edelleen kukkiaEnsimmäinen kysymys sai eniten jakaumia ja oli kiva myös huomata, että moni sisustaa värein. Ovathan värit kyllä tehneet suomeenkin paluuta useamman vuoden ajan. Nyt kaupoista löytyy ihania kuoseja, murrettuja sävyjä, erilaisia struktuureja, samettia ja hapsuja. Itse olen perinteinen vaalean kannattaja, mutta sekaan mahtuu myös kuvioita. Viimeksi mainitsinkin, että töissä tulee ripoteltua värejä stailauskohteisiin. Ehkä se tyydyttää omat värien lisäys tarpeeni. Vastausjakauma oli vuorokauden jälkeen 29% maanläheisille ja 71% värillisille. Seuraavat kaksi kysymystä menivätkin tasan fifty/fifty. 

Kynttilät ovat itselleni se juttu syksyssä. Ne koristavat kivasti tasoja ja tuovat mukanaa korkeutta. Kynttilän pinnassa valuvaa steariinia on myös rauhallista seurailla. Tuikkuja tulee myös polteltua mutta vähemmän. Viimeinen kysymys oli itselleni varmaan haastavin, koska pidän paljon risuista ja heinistä, mutta huomasin nytkin laittavani kukat takaisin sohvapöydälle. 


Tänään kello kuudelta aamulla iski ispiraatio ja levitin maalit ruokapöydälle. Aloin maalaamaan syksyksi taulua. Aiemmin olen maalaillut itselleni kesätaulun, mutta nyt syksy toi lämpimämpiä sävyjä mukanaan.  Maalaillessani ajattelin aurinkoa, sen nousua ja laskua. Taulu onkin sopivan yksinkertainen ja käy muuhun sisustukseen ihan kivasti. En tiedä onko vika tällä kertaa läppärissä vai silmissä, mutta ruudulta kuvat näyttävät tosi harmaille ja näytönkirkkaus matalalle, vaikka muka onkin kirkkaimmillaan... Säädin kuvia silti hieman, vaikka joku nyt mättääkin. Täytyy toivoa että näyttävät ihan hyville muiden ruuduilla ja puhelimilla.

Nyt taidan lähteä suihkuun pesemään hiuksia ja laitan päivän kunnolla käyntiin. Mukavaa kesiviikkoa! -Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti