13. elokuuta 2019

Syksyä odottaen
Syksy on ihana. Vesipisarat ropisevat, ilma kylmenee ja on aika vetää lämmintä päälle. Illat pimenevät ja kodin voi täyttää kynttilöillä. Kukaan ei valita liiasta mukavuudenhalusta ja on ihan ok kerrospukeutua päivästä toiseen. Syksy on arjen ja rauhan aikaa. Jotenkin tuntuu että kesällä on kauheat paineet tehdä miljoona asiaa. Pitäisi mökkeillä ja olla ulkona, kun on aurinkoisia päiviä. Pitäisi mennä ja käydä kaikkialla, nythän on aikaa kun on kesälomia? Pitäisi osata nauttia koska lämpimät kelit saapuvat vain kerran vuodessa. Lidlin mainosta lainaten ''elä kuin viimeistä kesäpäivää'' se tuntuu olevan koko kesän höntyily tavoite. 

Rakastan itsekin aurinkoa ja lämpöä, mutta ulkona saa tosiaan olla lämmin, että lähden ilman takkia yhtään minnekään. Heinäkuussa olleet helteet taas olisivat minulle sopiva kesäsää. Muuten yleensä elän kuin pidempää kevättä, mutta luonto on vain vihreämpi ja kukat kukkivat. Keväisin ei myöskään ole samanlaisia suorituspaineita. Tietysti kevät on kouluista valmistumisen aikaa, mutta on eria sia stressata valmistumista, kuin sitä että täytyy juosta pää kolmantena jalkana päivästä toiseen. Kesäisin lähdetään myös lomailemaan suureleisesti ja sieltä silti usein palataan ihan tyytyväisenä takaisin. Väitänkin että monelle rutiineja rakastavalle tai perheelliselle syksyn tulo tuo pienen helpotuksen arjen pyörittämisen suhteen. Olen pitänyt blogin päivittelystä hieman taukoa ja postaillut kesällä harvemmin. Aikaa olisi kyllä ollut, mutta jotenkin koneella istuminen ja näpyttely ei ole inspiroinut. Selailen instagramia puhelimella, mutta tykkään lukea blogipostauksia ihan koneella jostain syystä. Yksi syy vähentyneeseen kirjoitteluun on, että seuraamani blogi laittoi pillit pussiin kesän alussa ja viimeisissä postauksissa oli paljon puhetta someen sitoutumisesta ja mm. blogikuvien ottamisesta. Aina välillä tekee hyvää ottaa etäisyyttä näistä asioista ja nyt kesällä oli sopiva aika itseni kohdalla. Toisaalta ihan hyvä myös, ettei muiden sisustusblogeista ole iskenyt inspiraatiota, vaan olen saanut olla hetken ilman kodin suurempia järjestelyitä. Inspiraatio iskee aina ihan yhtäkkiä ja silloin ollaankin jo menossa. Nyt on ollut myös stailauskeikkaa sen verran, että olen päässyt toteuttamaan itseäni muualla kuin kotona. On ollut tosi kivaa laittaa stailauksiin ripaus syksyn värejä. On luumua, okraa ja sinapinkeltaista. Ai että!

Eilen aloin kaivelemaan kaapista kynttilöitä ja ja tuikkuja. Yksi tuikkuteline onkin ollut pöydässä jo varmaan kuukauden, mutta nyt kruunukynttilät kaivautuvat kaapista huoneen puolelle. Alkaa olemaan jo hyvä aika poltella noitakin, kun ulkoa tuleva valo on paljon harmaanpaa ja värittömänpää kuin kesällä.

Ihanaa ja reipasta alkavaa syksyä kaikille! 
-Riikka

2 kommenttia:

  1. Kotimetsänvierellä13. elokuuta 2019 klo 5.19

    Syksy on tosiaan ihanaa aikaa. Sadonkorjuu ja sen tuomat herkut, torkkupeitot, ehkä punkkua ja kynttilät. Lista jatkuu ja jatkuu vaan �� minusta on hyvä että blogeissa mennään määrän sijaan laatu edellä. Näin lukijana en jaksaisi joka päivä kiinnostua tekstistä missä ei ole mitään syvyyttä. Tai voihan jollakin löytyä sitäkin joka päivälle tekstiksi asti. Sateista syksyä meille ��

    VastaaPoista
  2. Villasukat jalkaan ja kaikkea hyvää naposteltavaa. Porkkanakakun leipomista ja illoille viiniä. Kyllä syksy tosiaan on ihanaa aikaa. Kiva kuulla että muutkin tykkää blogeista, vaikka postaus tahti olisikin hitaampi. Toivotaan sadekuuroja ja värikkäitä lehtiä :)

    VastaaPoista