26. syyskuuta 2019

Hiukset syksykuntoon


''Värjätyn vieressä, oma väri näytti jotenkin niin villasukalle''


En ole koskaan ollut mikään kampaajalla käynnin fanittaja ja hiuksista on tullut huolehdittua itse. Kotoa löytyy ihan ok leikkausvälineet ja kyllä se värikin kädessä pysyy. Nyt olen ollut noin puolitoista vuotta värjäämättä tyveä lainkaan. Meneillään on oman värin kasvatusprojekti. Hiuksissani on ollut tosi nuoresta saakka keinoväri. On kerennyt olemaan tummaa, vaaleaa ja välissä kokeilussa oli punertavaa. Jossain vaiheessa aloin miettimään millehän oma värini oikeastaan näyttääkään ja usein olen alkanut sitä kasvattamaan takaisin.  Kuitenkin jonkin rajan yli päästessä, hiukset tuli värjättyä tyvestä uudelleen ja samassa tyvikasvurumbassa tuli tanssahdettua kauan. Värjätyn vieressä, oma väri näytti jotenkin niin villasukalle.

Viime vuoden kesästä olen antanut hiusten vain kasvaa ja välillä olen siistinyt latvaa. Nyt kesäkuussa kävin pitkästä aikaa kampaajalla. Edellisestä kerrasta olinkin varmaan parisen vuotta aikaa. Halusin ottaa hiuksiin raitoja, jotta oman ja värjätyn välinen raja rikkoutuisi. Raidoista tuli kesällä oikein kivat ja aurinko vaalensi vaalennettua entisestään. Varasin uuden ajan tälle viikolle ja nyt päässä on lisää raitaa. Aina hiusta vaalentaessa esiin tulee oranssit ja keltaiset sävyt, niin nyt niitä oli kiva hieman ''poistaa'' uusilla raikkailla raidoilla. Olin alunperin miettinyt uusien raitojen sävyttämistä, mutta vaalentaessa tulikin esiin tosi kauniita, syksyisiä hunajan sävyjä.
Olen hirmu yllättynyt miten tumma oma värini onkaan. Raidat on tietysti vaalentamalla käsitelty ja oikeastaan kaikki muu alkaakin olemaan omaa väriäni. Tykkään itse ehkä enemmän kylmistä sävyistä hiuksissani, mutta nyt syksyksi oli ihana jättää vähän lämpöä kasvoja kehystämään. Nyt ei tarvitsekaan pitkään aikaan vaalentaa tai leikata, vaan voin olla oman tyveni kanssa aivan rauhassa. Myöhemmin tulee varmaan sävytettyä hiusta kylmemmäksi, mutta en aio enää lähteä koko hiuksen värjäykseen. 

Viime postauksessa kerroin olevani kipeänä ja aika sitkeä tuo tauti olikin. Vieläkin välillä tulee kauheita yskäkohtauksia, vaikka muuten terveenä olenkin. Olo oli kyllä aiemmin ihan kamala. Pääkipu ja paine oli ympäri vuorokauden läsnä ja kuivaa yskintää yskimisen perään. Kyllä sitä taas hetken muistaa arvostaa hyvää oloaan. Pian pitäisikin lähteä syömään ja ehkä samalla reissulla tulisi metsästettyä viherkasveille tasoa. Haluasin ja tällä kertaa myös tarvitsisin jokun tason/kukkalaatikon. Talvi tulee ja valo vähenee. Viherkasvit saisivat siirtyä lähemmäs ikkunaa tai edes vähän korkeammalle valoa keräämään. Nyt kaivankin esiin lämpimät vaatteet ja suuntaan käyttämään koiran pihalla ennen lähtöä. Kivaa torstaita just sulle!
-Riikka

2 kommenttia:

  1. Mulla on myös nyt hiustenkasvatusprojekti meneillään ja voi luoja miten tuskaista tämä on ollut :D Hiukset näyttää aivan hirveiltä juurikasvun kanssa ja siltä se tulee näyttämään vielä pitkään. Nyt olen päättänyt kuitenkin sitoutua tähän enkä aio luovuttaa värjäämällä! Kiva oma väri sinulla tulossa tuolla :)

    VastaaPoista
  2. Oman värin kanssa arki vaan on niin paljon helpompaa. Ei tarvi miettiä tyven värjäämistä, eikä mille se raja näyttää. Nyt tulee kyllä ihmeteltyä miksi alun perin on pitänyt värjätä tumma tummaksi�� Tsemppiä kasvatteluun!

    VastaaPoista