13. syyskuuta 2019

Lempparit kurkkukivun avuksi

Heippa!
Nyt elelläänkin jo melkein syyskuun puoltaväliä. Viime päivät on menneet peittoon kääriytyneenä ja kipeänä ollessa. Pahin taitaa kuitenkin olla ohi ja ääninkin palautuu jo yhden teemukkillisen jälkeen aamulla. Ärsyttävintä tässä olossa on ollut, että kuume ei millään nouse korkealle vaan junnaa tasaisesti päällä, päänsäryn ja kurkkukivun kanssa. Yleensä kunnon kuumeen jälkeen helpottaa nopeastikin, mutta tämä on pitkäveteistä sorttia. Tänään on perjantai 13 ja vastoin muita luuloja, on se aina ollut oma onnenpäiväni. Ehkä se johtuu siitä että synnyinkin epäonnen päivänä. Hah. No mutta tuli taas huomattua miten tänään päivä paistaa sairastuvalle, kun päikkäreiltä herätessä huomasin kaveriltani tulleen viestin. ''Sillä vaa lähin kyselee ku ois korvapuusteista ylituotantoo, voisin toimittaa ovelle tossa kuuden maissa.'' Paras herätys pitkään aikaan. 

Joka kerta kipeänä ollessa alan miettimään miten hyvälle tuntuu olla terveenä. Ihan perinteinen kurkkukipukin herättää siihen, että arki ei toimisi sen kanssa olleenkaan. Pää menee jotenkin aivan jumiin asiasta ja kaikki tuntuu tukalalle. Nieleminen sattuu, haukotteleminen sattuu ja kurkkua vaan jomottaa. Listasin alle omat lempparijuomat kurkkukivun lievennykseen. Taidan nytkin suunnata keittämään teetä, vaivun takaisin peiton alle ja laitan täykkärit pyörimään mtv:ltä. Toivottavasti rohdoista on hyötyä muillekin. -Riikka

• Clipper Organic green tea & strawberry ja sekaan paljon hunajaa. Tee on ihanan mietoa, eikä siinä ole väkevää sivumakua, vaikka teepussi jäisikin liian pitkäksi aikaa veteen.

• Sitruunaa ja inkivääriä. Keitä siis inkivääriä viipaleina ja anna olla vielä miedolla lämmöllä. Nappaile viipaleet pois ja purista sekaan sitruunaa. Jos maku  ei miellytä, sekaan voi laittaa vähän hunajaa makeuttamaan rohtoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti