2. lokakuuta 2019

Kynttilöitä ja toimiva koti




''Astiakaapissa etualalle siirtyvät punaviinilasit ja teemukit''

Ihanaa olla kotona. Syksyllä korostuu oman pesän rakentaminen ja puuttuvia sisustushankintoja tulee tehtyä. Koteihin käperrytään sateisina iltoina, kuin karhut talviunille. Monella arki on lähtenyt reippaasti käyntiin. Kesälomat on lusittu, työt, koulut ja harrastukset ovat palanneet kesän tauoilta. Arki saattaa välillä olla hyvinkin hektistä, jolloin korostuu oman kodin hyvät ja huonot puolet. Tulee mietittyä onko jääkaapissa tarpeeksi tilaa viikon sapuskoille, onko harrastusvälineet helposti saatavilla kaapeista ja kastelevatko sateessa kastuneet kengät koko lattian matkalla eteisestä kylppäriin. Alan itse tekemään kodista mahdollisimman stressitöntä syksyisin. Nytkin kävin ostamassa uuden, edellistä suuremman kuramaton eteiseen, jonka ansiosta kengät ja koira eivät kastele lattiaa. Sisustaminen lähtee monilla uusille urille ja kotiin halutaan lisää lämpöä. Käydään keräämässä heiniä maljakkoon ja kaivetaan kaappien kätköistä vilttejä. Astiakaapissa etualalle siirtyvät punaviinilasit ja teemukit.





Nautin itse ihan mielettömästi pimeistä illoista. Tunnelma on ihan omanlaisensa ja kotona töiden jälkeen rauhoittuminen on ihanaa. Syksyssä on myös toinen mukava puoli, josta höpöttelin instagramin stoorissa. Koska päivät ovat sateisia ja viileitä, ne harventuneet aurinkoiset tuntuvat ihanalle. Aurinkoa arvostaa taas erilailla, kun sitä on harvemmin tarjolla. Silloin on helppo hinata itsensä ulos, jos vain aikataulut sen sallivat. Siitä puheenollen omat työkuvioni ovat hieman muuttuneet ja olen palkkatyössä ainakin tulevaan elokuuhun saakka. Siinä samalla teemme Dekoraaduolla stailaus ja kalustuskeikkaa, niin kuin ennenkin. 

Koti on itselleni paikka, jossa haluan olla stressittä ja rentoutua. Haluan asioiden toimivan ja tavaroiden olevan omalla paikallaan. Tänään juuri siivoilin makuuhuoneen kaappeja ja taas tavarat löytyvät entistä helpommin. Vaikka haluan kodin olevan toimiva, sen ulkonäkö on myös itselleni hyvin tärkeä. Otan helposti ärsykkeitä vastaan ympäristöstä ja sen vuoksi omassa kodissa asioiden täytyy olla tietyllä tavalla. Usein sanotaankin, että koti on asujansa näköinen. Tyylejä on monia ja ihmiset pääsevät ilmaisemaan omia mieltymyksiään. Toisille tietyt asiat ovat tärkeitä ja toisia ne eivät voisi vähempää kiinnostaa. Kodista, sen sisustuksesta ja tavaroiden asettelusta näkee myös asujan persoonaa. Vaikka tietenkään ei voi tulkita asujaa läpikotaisin pelkän kodin kautta, voi siitä kuitenkin nähdä paljon. Ajattelin kirjoittaa aiheesta ihan oman postauksensa joskus. Eli mikä kodista tekee kodin ja mitä vaadit asunnolta? Tähän saa antaa myös vastauksia, tulevaa postausta varten. Nyt ajattelin pistää läppärin pois ja lähden ulkoilemaan. Mukavaa keskiviikkoa!
-Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti