23. lokakuuta 2019

Pinseri villapaidassa ja aamun ajatuksiaHei! Aamulla tuli herättyä raikkaaseen auringon nousuun ja päätin tänään kuvata koiraa. Kuvaamaan meinasin mennä jo viime viikolla, mutta menetin hermoni hihnassa höntyilevään koiraan ja palasimme kotiin takaisin. Välillä on niitä päiviä, kun koira sinkoilee kuin päätön kana. Vaikka tänään koiralla oli paljon virtaa ja milenkiintoa, pidin sitä kuvien ajan irti, ja se totteli oikein hyvin. Tänään lenkillä meni muutenkin oikein ihanasti ja kävely sujui mutkitta. Äitini sai juuri valmiiksi pari uutta villapaitaa ja kuvassa näkyykin toinen niistä. Villapaidassa on käytetty paljon heijastinlankaa ja se on oikein oiva pimeille keleille. 


Vaikka keli onkin ollut tämän aamun ajan upea, on moni asia päässyt ärsyttämään. Esimerkiksi terveydenhuolto osaa olla kyllä todella mutkikasta, tai oikeastaan sinne pääseminen. Asiakaspalvelija ei varmastikaan tarkoittanut tätä ja tiedän hänen noudattavan vain työpaikkansa sääntöjä, tuli itselleni silti vähätelty olo. Itselläni ei siis ole mitään hätää, mutta aloin samalla miettimään niitä joilla olisi tarve päästä nopeasti avun pariin. Tietämättä asiastani enempää, puhelimen toisessa päässä sanottiin kärjistetysti vain että sori, soita muualle.

Terveydenhuollosta tulikin mieleeni, että kävimme katsomassa Joker elokuvan viikonloppuna. Annan elokuvalle täydet pisteet ja roolisuoritus oli huikea! Hehkutinkin elokuvaa jo instagramini puolella, mutta pakko jakaa tännekin. Elokuvaan on hyvin sisällytetty nykyajan ongelmia, syrjäytymistä, työttömyyttä ja  avun saaannin vaikeutta. En ole koskaan ennen katsonut supersankarielokuvia. Tämä oli realistinen ja psykologinen kuvaus, kuinka Batman elokuvien Jokerista tuli Jokeri. Päähenkilöön oli helppo samaistua ja tämän näkökulman nähdessään varmasti suurin osa katsojista oli Jokerin puolella, vaikka henkilön teot olivatkin karuja. Elokuva on saanut suurta ylistystä, mutta myöskin paljon vastustusta. Mielestäni se kertookin elokuvan olleen hyvä. Taiteen kuuluu herättää ajatuksia, tuntemuksia ja myös kritiikkiä, mitä tämä onkin saanut paljon osakseen. Suosittelen katsomaan elokuvan, mikäli yllä kuvailemani asiat yhtään kiinnostavat. 

Nyt täytyy alkaa kokkaushommiin ja täytyy sitä kai töihinkin valmistautua. Kaikki vapaalla olevat, nauttikaa tuosta auringosta ja ulkoilkaa. Ihanaa päivän jatkoa kaikille!
-Riikka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti