10. lokakuuta 2019

Sisustuksessa vuonna 2017 yleistyivät...

Kirjoitin 2017 loppuvuodesta postauksen, jossa esittelin sisustushittejä ja ajatuksia mitkä tulevat olemaan pinnalla vielä seuraavanakin vuonna. Moni niistä on edelleenkin pinnalla ja varmasti yleistyvätkin vielä monessa kodissa. Listaukseeni kuului monia pitkäaikaisempi hankintoja, kuten ruokapöytä. Lankkukansi ja metalliset jalat kuuluivat 2017 kysyttyihin ruokapöydän aineksiin. Niitä näkee nytkin paljon instagramissa ja muualla somessa. Hyvä niin, koska muuten pöydät olisivat kausiluontoisesti lähteneet kiertoon. Toivottavaa kuitenkin on, että isot kalusteet olisivat kestävä ja hyvin harkittu hankinta. Alkuperäinen postaus sisälsi hieman huumoria, eikä tätäkään pidä ottaa liian tosissaan.


''Vuosi lähenee loppuaan ja innolla odotan mitä uutta sisustusrintamalla tapahtuukaan ensi vuonna. Värien ja kuosien suosio lisääntyy. Kalusteiden kierrättäminen on pop ja saapuu uusi joka kodin kasvi, tänä vuonna se oli peikonlehti. '' -Tämä lainattu vuoden 2017 postauksestaVanha senkit ja lipastot ovat edelleen kovassa nosteessa ja omasta kodistanikin löytyy alkuperäisellä lakkapinnalla varustettu tapaus. Vanhat kalusteet ovat nostaneet arvoaan kotien sisustuksessa noin yleisestikin. Nyt suosiota ovat saaneet paljon myös rottinkikalusteet. Senkin päälle on tullut uudenlaisia kokoelmia, mutta mukana pysyy edelleenkin peikonlehti. Joko kasvi on helppo pitää hengissä vuosia tai sitten sitä rakastetaan edelleen yhtä paljon, kuin aiemmin. Peikonlehti on kyllä kieltämättä näyttävän näköinen. Ikean Söderhamn sohvat on myös ilmeisesti hyväksi todettu, kun niitäkin kotiutetaan kokoajan.  Kahdelle, neljälle, divaanilla tai ilman. Tämä sohva on valloittanut monen kodin. Mielestäni vuonna 2017 Söderhamnin suosio kasvoi räjähdysmäisesti. Tähän kaikuun on hyvin vastattu, koska sohvaan on tullut kuulemma myös uusia päälisvaihtoehtoja. Suuria julistekokoelmia näkyy myös monessa kodissa. Luulisin että useampi yritys on tarttunut näiden kysyntään ja tarjonta on kasvanut paljon. Aiemmin oli ihan muutama nettikauppa, josta löytyi erilaisia vaihtoehtoja. Nyt skaala on vielä paljon laajempi ja yrityksiä löytyy enemmän. 

Tässä oli ihan muutama maininta sisustuksessa pysyneistä elementeistä. Listaa voisi jatkaa ihan loputtomiin, mutta nyt haluan tuoda muutaman uudenman hehkutuksen kohteen esille. Marmori. Lyhyesti ja ytimekkäästi. Se teki kovan paluun koteihin ja julkitiloihin. Nyt haalitaan marmoria keittiöön, kylpyhuoneisiin, sohvapöytiin ja sisustusesineisiin. Sitten siihen sohvapöydälle isketään maljakko, johon laitetaan heiniä. Heinät ovat tulleet myös osaksi monen kodin syksyistä sisustamista. Pyöreät peilit ovat myös kovassa huudossa. Eipä ole kauaakaan, kun ystäväni luona naureskin pyöreää isoa peiliä, joka on useamman vuoden lojunut seinään nojaten odottamassa kiinnitystä. Nythän sille vasta oikea aikakin onkin, kun siitä on tullut se juttu.

Sisustuksen eri aikakaudet ja suositut jutut pyörivät ihan samanlaista ympyrää, kuin muodissakin. Aiemmin mainitsema rottinki onkin jakanut paljon mielipiteitä. Niin tekevät myös leveälahkeiset housut tai paksut olkatoppaukset. On hauskaa seurata miten visuaaliset asiat ympärillä muuttuvatkaan ja mietinköhän itsekin kymmenien vuosien päästä miksi, oi miksi tuollaista vanhaa senkkiä piti roikottaa mukana asunnosta toiseen.
-Riikka1 kommentti:

  1. Itse en sisusta, ei ole koskaan löytynyt kiinnostusta siihen. Mulle riittää kun on jotakin missä istua :D

    VastaaPoista