21. tammikuuta 2020

Näin valmistaudut myyntikuvien ottamiseen"Panostetut kuvat asuntoilmoituksissa kiinnittävät huomiota enemmän ja lisäävät näkyvyyttä asunnolle"


Tämän postauksen oli tarkoitus olla muiden juttujen lomassa myös asuntoilmoitus. Sanoin tosiaan viime viikolla vanhan asuntoni irti ja nappailin muutamia kuvia välittäjälle. Kävi kuitenkin niin että asunnosta sovittiin virallisen ilmoituksen julkaistuttua heti näyttö ja sehän meni samantien. Lupasin asunnon olevan tyhjillään ja siivottuna kuun loppuun mennessä. Tämä postaus muutti sitten muotoaan. Kun aloin kuvaamaan välittäjälle vanhaa kotiani, tarkoitukseni oli ottaa kuvat tyhjästä asunnosta. Aloin kuitenkin kuvatessa miettimään, että tilan koon hahmottaa paremmin kalusteiden kanssa. Asunnossa oli vielä joitain sisustusrojuja ja sohva. Päätin käyttää niitä hyväkseni vielä viimeisen kerran, ennen kuin sohva jatkoi matkaansa uuteen kotiinsa. Postauksen kuvat eivät ole siis vanhasta kodistani vaan meidän eräästä työkohteestamme, johon teimme kalustuksen asuntonäyttöjä varten. Vanhaa asuntoa kuvatessa mieleeni juolahti, että teen myyntikuvaukseen valmistautumisesta oman postauksensa ja tässä se nyt on.

Kun olet laittamassa asuntoasi myyntiin, haluat varmasti luoda asunnosta mahdollisimman kiinnostavan. Panostetut kuvat asuntoilmoituksissa kiinnittävät huomiota enemmän ja lisäävät  näkyvyyttä asunnolle. Hyvillä kuvilla potentiaaliset ostajat saadaan myös kiinni nopeammin. Seuraavat ohjeet on kirjoitettu ajatellen, että asut vielä paikan päällä ja kalusteet ovat paikoillaan.  Nämä niksit auttavat sinua luomaan kodistasi mahdollisimmat monelle soveltuvan.

Siivous, kaiken a ja o.
-Kaikista tärkeintä on antaa asunnosta puhdas ja siisti vaikutelma. Pyyhi peilit, tasot ja hanat, siivoa sohvapöydältä päivän lehti ja pidä tavarat järjestyksessä. Kuvissa ei näy ikkunoiden likaisuus, vaan isommat puunaukset voit säästää asuntonäyttöön.

Henkilökohtaiset esineet pois näkyvistä.
- Vaikka valokuvat ovat itsellesi tärkeitä, ne muistuttavat myös mahdollista ostaajaa nykyisestä asujasta. Tasoilta, sohvapöydiltä ja hyllyiltä on myös hyvä ottaa liiat tavarat pois, jotta kokonaisuus on selkeä ja avarampi. Tässä siis paljon samaa, kuin ensimmäisessä kohdassa.

Tee värimaailmasta ja tyylistä yhteneväinen.
- Erilaiset tehosteseinät ovat asunnoissa ok eikä niitä pidä peitellä, mutta lisää sekaan neutraaleja sävyjä rauhoittamaan tunnelmaa. Meillä jokaisella on oma näkemys kauniista ja itseä miellyttävistä asioita. Esimerkiksi vaaleilla tekstiileillä pystyt luomaan yhdenmukaisuutta huoneiden välille.  Räikeitä värejä ja kuoseja kannattaa käyttää harkiten, jotta kuvia selatessa mahdollisen ostajan on helpompi nähdä koti oman näköisenään.

Valaistus.
- Jos kuvaat asuntoa itse, tavoittele suurta määrää luonnonvaloa. Luonnonvalo on kaunis ja hyvän sävyinen, kun taas monet keinovalot saattavat taittaa paljon joko keltaiseen tai siniseen. Luonnonvalon kanssa kuvista saa helpommin hyvän näköisiä. Avaa siis verhot ja nosta sälekaihtimet ylös kuvauksen ajaksi.

Lisää raikkautta kukkakimpulla.
-Viikkokimppu on aivan ihana ruokapöydällä ja pääset nauttimaan siitä itsekin. Tämä ei siis ole mitenkään "must", mutta kuviin huokuu raikkaus ja eloisuus pienistä yksityiskohdista.Jos asunnon myyminen on ajankohtaista, tsemppiä siihen ja mahdolliseen muuttoon! Yllä olevilla vinkeillä voit päästä alkuun kuvien kanssa. Jos harkitset kuvaajan tai stailaajan käyttöä, voit myös meiltä pyytää tarjousta. Lisää kohteitamme pääset kurkkaamaan tästä www.dekoraa.fi ja yhteyttä voit ottaa info@dekoraa.fi

Aurinkoista tiistaita
-Riikka M

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvistä vinkeistä! Me myös saatiin asunto heti kaupaksi ja nyt muuttopalvelua jo varaillaan. Sain näistä seuraavaan asuntoon pari hyvää sisutusvinkkiä!

    VastaaPoista