21. helmikuuta 2020

5v bileet ja koirakuumeNoin viisi vuotta sitten oma koira alkoi olla ajankohtainen. Tutkintojen ja yhteydenottojen jälkeen löytyikin sopiva kasvattaja ja sitä kautta sopiva pentu. Tämä kyseinen pentu on minun Mindi a.k.a Pöysti, Pinsu, Pökö, Von Pödens, Ruttu. Maanantaina vietettiin synttäribileitä ja sankari sai nameja ja tötterölakin.

Haluan tähän väliin kirjoittaa pienen pätkän ylipäätään kääpiöpinseristä rotuna ja piirteistä, jotka itseäni niissä kiinnostavat. En voi kieltää ettenkö alunperin olisi kiinnittänyt huomiota ulkonäköön, mutta koiran muutkin puolet sopivat omiin tarpeisiini hyvin. Kääpiöpinserit ovat aika itsepäisiä, aktiivisia ja fiksuja, mutta niiltä ei pahemmin löydy miellyttämisenhalua. Itse koinkin kaikista vaikeimmaksi koiran palkkaamisen oikeasta köytöksestä. Namit kelpaa ja ruualle ei nirsoilla, mutta kokonsa puolesta esim. lenkillä on vaikea antaa palkkaa oikeaan aikaan, oikealle koreudelle. Hah.

Kääkät tykkäävät lämpimästä ja auringosta. Hellerajaa ei meillä ole vielä tullut vastaan ja aina viltin alle voi mönkiä. Vielä on mysteeri mistä tuo otus saa tarvittavan määrän happea, kun se on kaivautuneena peittojen ja tyynyjen alle. Talvisin koiraa tarvitsee kuitenkin pukea, eikä vetisten kelien aikaan ulkoilu oikein innosta. Pakkasesta ei sen enempää välitä, vaan ulkoilee ihan mielellään jos varustus on sopiva. Vanhana rotta,- ja vahtikoirana nuo piirteet tulevat kyllä hyvin esiin. Vietti löytyy hiiriä ja muita pieniä vipeltäviä kohtaan ja on tuolta suusta joskus viiksekkäitä kaivettukin. Rajoja ja rakkautta, niitä kääkät tarvitsevat. Boonuksena tämä koira on hyvänkokoinen seuralainen myös julkisissa kulkuneuvoissa.

Olen jo pitkään toivonut Mindille kaveria ja yhtä pentua tulikin jonotettua tovi. Oikeastaan sitä tulikin tehtyä noin pari vuotta. Kun pentu sitten syntyi oli ajankohta huono ja elämäntilanteeni oli aivan väärä toiselle koiralle. Nyt aikaa on kulut uudet pari vuotta ja koirakuume vaan kasvaa. Itseäni rotuina kiinnostavat paljon  kääpiöpinseri (yllättävää), pinseri, basenji ja faaraokoira. Eniten olen kuitenkin kallistumassa pinserin tai basenjin suuntaan, uuden perheenjäsenen harkinnan suhteen. Tämä vuosi ei kuitenkaan tule olemaan uuden perheenjäsenen vuosi, mutta ehkä seuraava sitten. Suosituksia kyseisten rotujen kasvattajistaa saa kuitenkin antaa, haluan tutustua rotuihin kunnolla.

Kivaa alkavaa viikonloppua sulle!
-Riikka M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti