Vuohenjuustopiirakka kinkun kanssa

by - helmikuuta 13, 2020



Moikka ja kivaa torstaita! Hetkeen en ollutkaan postaillut reseptejä ja nyt tein pitkästä aikaa piirakkaa. Suolaiset piirakat ovat omia lemppareitani, kuten myöskin voileipäkakut. Tykkään kaikista suolaisista herkuista ja juhlissa ne ovat aivan ykkösjuttuja. Tässä siis ensimmäisen vuohenjuustopiirakkani resepti. Tällä kertaa käytin valmistaikinaa pohjana. 400g oli sopiva määrä taikinaa.

Täyte: 
Kananmunia 2 kpl
Kermaviiliä 1 purkki
Juustoraastetta n. 90 g (puolet pussista jonka ostin)
Vuohenjuustoa  90 g 
Ilmakuivattua kinkkua n. 40 g
 Suolaa
Pippuria
Tuoretta rukolaa oman mielen mukaan
Minitomaatteja päälle itse käytin vain 4kpl







Painele sulanut taikina vuokaan (käytin itse 25 halkaisijaa), paista pohjaa 10 min 200 asteessa ennen täytteiden lisäämistä. Sillä aikaa sekoita kulhossa munat, kermaviili ja puolet juustoraasteesta tasaiseksi seokseksi. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Kymmenen minuutin jälkeen ota vuoka uunista ja lisää täytteet. Revi kinkku pienemmäksi ja levitä pohjan päälle rukolan kanssa. Levitä kermaviiliseos vuokaan ja sekoita hieman. Lisää loput juustoraasteesta, murennat päälle vuohenjuusto ja pilko tomaatit päällimmäiseksi. 

Anna piirakan paistua 200 asteisessa uunissa vielä n. 30min tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.

Jäähtyneenä koristele rukolalla. Tarjoile viinin tai kahvin kanssa!
-Riikka M

You May Also Like

0 comments

Kiitos kommentista!

Instagram