6. maaliskuuta 2020

Ajatuksia mökin kunnostamisestaKevättä kohti, tai ainakin sille tuntuu näin aurinkoisina päivinä. Aurinkoon ja tulevaan kesään liittyen, meidän perheen huulilla on paljon ollut kesämökin kunnostaminen ja sen tulevat sisustusratkaisut. Olen aina kuullut tarinoita perhesuhteista ja "mökkiriidoista". Koska itselläni ei ole sisaruksia, ajattelin selviäväni ilman suurempia erimielisyyksiä. Nyt kuitenkin olen huomannut, että kyllä niitä riitoja saadaan aikaan ihan pienemmissäkin perheissä kun kyse on kesämökistä. Noh, suunta on nyt tässä asiassa kuitenkin ratkennut ja mökistä tulee varmaan oikein soma.

Jos skipataan täällä blogin puolella vääntäminen ja kunnostamisen osuus, päästään vähän ajattelemaan sisustuspuolta. Meillä on perinteinen ja vanha (siis todella vanha) punainen mökki. Sisäpuoli tulee kokemaan paljon muutoksia ja suurimman niistä tulee kohtaamaan keittiö, heti rakenteiden jälkeen.

Vanhaa mökkiä koitetaan kunnioittaa ja sisustusratkaisut tulevat olemaan hillittyjä ja mökin tyyliin sopivia. Mielestäni aina pitäisi mukailla rakennuksen aikakautta ja ominaisuuksia. Kammoksun todella paljon sitä, että rakennuksen oma tunnelma pilataan kummallisilla sinne kuulumattomilla elementeillä. Hyvänä esimerkkinä satavuotias mummonmökki ja sisällä moderni, korkeakiiltoinen lasitakka. Tälläistä ei onneksi meillä kukaan ole ehdotanut ja sisustuspuolella ollaan aika samoilla linjoilla muutenkin. Näillä näkymin keittiöön saadaan lisää kaappitilaa ja laskutasoa. Kaapistot uusitaan runkoineen päivineen ja hyvänä vaihtoehtona oviksi on harmaat peiliovet. Niille jotka nyt kauhistuivat sanaa peili, ei se keittiön kaapeissa tarkoita ihan sitä mille kuulostaa. Peilioviksi kutsutaan ovia, joiden pinnassa kulkee ura. Kyseessä ei siis ole kylppäreihin sijoitettavat peilikaapit. Tason väri on vielä mysteeri, mutta itse toivoisin sen olevan mahdollisimman lähellä lattian sävyä. Lattiaan tulee perinteinen lauta, joka käsitellään. Seiniin on ajateltu aika neutraaleja ja mukautuvia sävyjä. Tämä johtuen siitä, että mökille sijoittuvat kalusteet ovat eri aikakausilta ja värejä löytyy.

Olemassa olevilla kalusteilla lähdetään  liikkeelle ja sieltä löytyy tummempaa puusenkkiä, punaista sohvaa ja nojatuolia. Koitetaan pitää värit kivasti mukana uudistuksenkin jälkeen, mutta hillitään väripalettia hieman. Keskenäni olen jo miettinyt tyynynpäällisiä, mattoja ja verhoja, vaikka noita päästään vasta sitten viimeisenä asettelemaan.

Nyt peukalot ja varaat pystyyn, että remontti sujuu ongelmitta ja aikataulullisesti pysytään maltillisissa ajoissa. Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua sinne ruudun toiselle puolelle!
-Riikka M

4 kommenttia:

 1. Mielenkiinnolla jään odottamaan miten projekti edistyy. Olen samaa mieltä että rakennuksen omaa aikakautta olisi hyvä kunnioittaa 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy käydä kuvailemassa sitten joskus, kun pinnat alkaa olemaan kasassa. Ja kyllä! Jos mökki olisi uudempi kesäasunto, niin modernimmat ratkaisut olisi todella ok :)

   Poista
 2. Mökkien muutosprojektit ovat mielenkiintoisia, jään seuraamaan! :)

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla! Täytyy vinkkailla tuotteita ja sävyjä, kun aika on :)

  VastaaPoista