16. maaliskuuta 2020

Korona ja koti
Koti on aina ennenkin ollut oma turvapaikkani, mutta tälläisinä aikoina sen tärkeys korostuu. Vaikka en olekaan kauhean huolissani omasta terveydestäni, tulee kyllä mietittyä riskiryhmiin kuuluvia läheisiä ja isovanhempia. Koska itse teen töitä paljon asiakkaiden kanssa ja uusia ihmisiä tulee tavattua päivittäin, on käsiä tullut pestyä normaalia paljon enemmän. Vapaa-aika tulee nyt oikeastaan vietettyä kotona tai luonnossa, eikä shoppailu tai kahviloissa käyminen ole ajankohtaista. En halua kantaa pöpöjä paikasta toiseen ja tartuttaa jotain, jolle se olisi vaarallisempaa kuin itselleni.

Olen aika paljon miettinyt myös lapsia, päiväkoteja ja kouluja, kuinka siellä pöpöt kiertävät muutenkin. Pienten lasten on vaikeampi tajuta käsienpesun tärkeyttä, tai ylipäätään aivastaessa suun peittämistä. Sormi menee myös helposti suuhun. Kaikilla aikuisilla ei ole esim. työn takia mahdollisuutta ottaa lapsia kotiin, mutta toivoisin että ne jotka voivat, myös tekisivät niin väliaikaisesti.  Yrittäjillä on vaikeat ajat edessä, sillä monia tilauksia ja palveluja perutaan. Nyt kun suuremmat tapahtumat on peruttu, myös messuosastoihin käytetyt rahat ja aika ovat menneet hukkaan. Vaikka kyseessä olisikin jollekin pieni summa, pienyrittäjälle se on saattanut olla vuoden satsaus. Koitetaan siis tukea toisiamme, vaikka lahjakortin ostamisella tai jakamalla yrityksen julkaisuja facebookissa.  Taloudellinen tilanne on vaikeutumassa myös monilla muilla, kuin yrittäjillä. Jännittävää nähdä, kuinka muuttuva tilanne tulee vaikuttamaan omiin työjuttuihin.


Itsekin on tullut hieman varauduttuan, jos sattuukin joutumaan karanteeniin. Samoja ruokia, mitä tulee syötyä arkena, on nyt enemmän kaapissa saatavilla. Kannatankin ostamaan ruoka-aineita joita menee päivittäin. Niin "turhat" ruoat eivät jää pilaantumaan kaappeihin. Sopivasti muuton yhteydessä tuli järjesteltyä kaappeja ja mausteet, kuiva-aineet ym. ovat nyt laatikoissa. Sekaan mahtui siis hyvin pastaa ja risottoriisiä. 

Olen perinteisessä kausiflunssassa ja kotona sairastamassa. Vaikka olo ei olekaan erityisen heikko, on pää aika jumissa ja poskionteloita kuumottelee. Tästäkin postauksesta huomaa, kuinka ajatus hyppii... Kotona sisustus pyörähti hieman ympäri. Tänne piti nimittäin tehdä kotikonttori, koska työhuonetta meillä ei valitettavasti ole (seuraavassa kodissa sitten). En halunnut uhrata ruokapöytää työvälineille, joten makkariin kasautui työpiste. Makkarissa ollut senkki puolestaan siirtyi olohuoneeseen pois tieltä ja huone muuttui samantien tummemmaksi. Juuri kun aloin olemaan sinut tumman tv-tason kanssa, tummeni sisustus lisää. Onneksi sentään aurinko on paistanut ja pelastanut huoneen harmaudelta. Nyt täällä viltin alla tulee mietittyä, että mitä senkin päälle laittaisinkaan. Ehkäpä teen myöhemmin postausta olkkarin muutoksista.

Nyt kaikille paljon terveyttä ja käsienpesua seuraaviin päiviin. Kivaa maanantaita kaikesta huolimatta!
-Riikka M


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti