29. maaliskuuta 2020

Kurkistus mökin remonttiin ja materiaaleihin

Kollaasin kuvat on poimittu K-Raudan Cello kuvastosta ja sävyt Tikkurilan värikartasta.

Kerroin aiemmin, että kesämökillämme on alkanut remontti. Nyt se on hieman edennyt ja materiaaleja on lyöty lukkoon. Seiniin on tulossa sävyjä H484 Mulperi ja F497 Paperi. Sormipaneelia on myös tulossa olohuoneen puolelle valkoisena. Keittiön kaapistoihin on tilattu Cellon Pajala ovet ja V0058 vetimet. Tasoille tulee Savutammea. Näillä saadaan tuotua vanhaa, mutta modernisoitua tunnelmaa. 


Palataan hetkeksi kuitenkin nykytilanteeseen. Yllä olevissa kuvissa näkyikin uusi lautakatto ja lautaa on tulossa myös lattiaan. Vielä on hieman auki minkä sävyinen lattiasta tulee, mutta kuultava kuitenkin, jotta puun syyt ja oksat jäävät näkyviin. Lattiaa on nyt korotettu, jotta ilma pääsee kiertämään paremmin kuin aiemmin. Vanha keittiö ja leivinuuni on purettu pois. Tuota uunia ei kukaan ole käyttänyt kuin satunnaisesti lämmittämiseen, niin tilaa saatiin paljon lisää purkamisella. Mökkiin on siis tulossa ilmalämpöpumppu.

Vielä näyttää aika karulta, mutta kyllä se siitä. Odotan innolla, että pääsen ostamaan tektiilejä ja mahdollisesti myös uusia kalusteita. Vanhoista, jo olemassa olevista kalusteista jää iso osa, mutta turhat karsitaan pois. Saattaa olla että uusi ruokailuryhmä tulee ajankohtaiseksi ja mattojen hankkimista odotan eniten. Sisustukseen tulee myös ripaus punaista muihinkin huoneisiin, sillä sohva on punainen. Tässä siis kurkistus tähän päivään. Kivaa alkavaa viikkoa!
-Riikka M9 kommenttia:

 1. Ihanaa, odotan että itsekin pääsisi laiturin nokkaan istumaan ja mökin tupaan kesäiltoja viettämään. Itse en olisi leivinuunia raaskinut ottaa pois. Toivottavasti remppa etenee hyvin tästä tilanteesta huolimatta!

  VastaaPoista
 2. Kyllä! Kesää odotellaan tälläkin. Meillä leivinuuni ei ole ollut käytössä ja mökki niin pieni, että se vei turhaa tilaa. Ihan huikeahan se olisi jos sen avulla tekisi ruokaa, mutta meillä kokkailut painottuu grillin tai nuotion äärelle kesällä :) kiitos tsempeistä!

  VastaaPoista
 3. Meilläkin alkais kohta mökin remppa. Kuinka päädyitte valitsemaan ilmalämpöpumpun? Ollaan ehkä uunin kannalla itse mutta kiva olisi tietää myös tuon vaihtoehdon sopivuus. https://www.kyltec.fi/pumput

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Pumppu valittiin, jotta lämpötila saadaan pidettyä parempana ympäri vuoden. Parantaa myös ilmankiertoa. Suosittelen tutustumaan vaihtoehtoihin, niin saatte parhaan ratkaisun teidän käyttötarkoituksiin. Tsemppiä tulevaan remonttin :)

   Poista
 4. Tykkään itse todella paljon sisustaa. Tehtiin pieni pintaremontti meidänkin mökille alkuvuodesta. Mietittiin myös ilmalämpöpumpun hankkimista mökille. Ihana lautakatto! https://www.tjj-tekniikka.com/ilmalaempoepumppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Katto on kyllä suloinen ja sopii tunnelmaan. Kiva kuulla että muutkin on innostuneet remppailemaan kesämökkejään :)

   Poista
 5. Kivasti näyttää etenevän projekti! Meidänkin pitäisi lähivuosina tehdä mökillämme Oulussa keittiöremontti. Vanha keittiö on useita kymmeniä vuosia vanha ja olisi kiva päivittää ainakin kaikki pinnat ja osa kalusteista. Tuo teidän uusi lautakatto näyttää todella kivalta ja pirteältä.

  VastaaPoista
 6. Meilläkin on mökinrakennusprojekti meneillään Konnevedellä. Itselläkin on toiveissa juurikin tuollainen vanha, mutta modernisoitu tunnelma. Ilmalämpöpumppu on myös ollut harkinnassa lämmitysmuodoksi, oletteko olleet itse siihen tyytyväisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ja pahoittelut huomasin nyt vasta kommenttisi. Ilmalämpöpumppu on ollut ihan paras ratkaisu, mitä mökille on tehty. Siellä on vietetty nyt talvellakin aikaa ja peruslämpö on saatu hyvin pidettyä yllä pumpun avulla.

   Poista