1. maaliskuuta 2020

Välipalaa vierailleki
Olen pinnan alla pieni kodin hengetär. Rakastan kattaa pöytää ja tehdä tarjottavia itselleni, sekä muille. Olen saattanut joskus tehdä sämpylöitä ja kutsua kavereita iltapalalle, tai leipoa kakun ja kutsua tuttuja muuten vaan kahville. Siivoan kotona myös paljon ja koti onkin oma rauhallinen turvapaikkani. Haluan pitää kodin järjestyksessä, eikä päiväni ala ennen sängynpetaamista. En jaksa, enkä halua palvella ketään, mutta hoidan kotia mielelläni ja se rauhoittaa minua. Mm. levällään olevat pyykit otan ärsykkeenä vastaan ja voin siistissä ympäristössä paljon paremmin. Eli pyykit löytävät tiensä samantien kaappiin, kunhan ovat kuivuneet. Silloin kun asunto on siisti ja laitettu somessa, sanotaan usein että kuvat ovat kulissi, eikä kenenkään koti näytä oikeasti sille. Tottakai joskus se pyykkiteline saattaa olla olkkarissa tai kahvimuki sohvapöydällä, mutta yleisesti kotonani on aina siistiä. 

Jokaisella on varmasti kuitenkin omat totuutensa ja huijauksensa. Oma kotini ei  kuitenkaan ole kulissi, vaan täällä oikeasti näyttää sille, mille julkaisemissani kuvissa. Kulissia on enemmän meikattu naamani ja siistit vaatteet. Oikeasti vietän kotona paljon aikaa aamutakissa, tohveleissa ja hiukset sotkunutturalla. Kuten juuri nyt teenkin. Samalla koitan selvitä eilisen illan työkekkereistä ja niistä seuranneesta väsymyksestä. 


Maanantaina pöytään tuli laitettua leipää, niille päällisiä, omenaa ja fetasalaattia. Nyt samanmoinen ateria maistuisi paremmin kuin hyvin... Seuraavaksi taitaa kuitenkin kutsua ruokakauppa ja isot ostokset. Tekee hyvää hakea ruoat monelle päivälle, ettei satunnaisia ostoksia tarvi tehdä pitkin viikkoa. Samalla tulee myös tehtyä fiksumpia hankintoja, eikä hätäisiä ostoksia nälkäisenä. Tällä(kään) kertaa mulla ei ollut varsinaisesti mitään asiaa, kunhan kirjoittelin sunnuntain ajatuksia. Toivottelenkin energisempää sunnuntaita sulle! Ja nyt koitan reipastua ja nostaa itseni täältä sohvatyynyjen seasta.

-Riikka MEi kommentteja:

Lähetä kommentti