4. toukokuuta 2020

Olkkarin matto
Saan aina välillä kyselyitä olkkarin matosta ja se onkin kysytyin asia omien some-kanavien viesteissä. Muutama viikko sitten tuhosin sen. Olen tähän mennssä ainoastaan tuulettanut mattoa, mutta pesulle ei ole ollut tarvetta. Kyseessä oli viskoosimatto, joten ajattelin silloin muutama viikko sitten, että voin hyvin pyyhkäistä ilmestynyttä tahraa kostealla. Tahra kuitenkin tummui ja alkoi leviämään. Vielä on täysin mysteeri mitä ihmettä tuo aine oli, koska olin aivan varma että siinä on pari pisaraa kahvia... Koska matto näytti olleen jo pilalla päätin pestä sen kokonaan. Pesu ei auttanut tahraan ja pinnastakin tuli kova ja karhea, vaikka sen harjasinkin. Harjailin mattoa vielä kuivanakin varovasti, mutta ei se siitä paremmaksi muuttunut. Olin kuitenkin aivan rakastunut mattoon, joten tilasin uuden samanlaisen. Samalla myös päätin että seuraavalla kerralla matto menee suoraan pesulaan.

Uusi (myöskin vanha) matto on Kärkkäiseltä hankittu Granada. Otin uuden maton koossa 160x230cm. Matto on väriltään harmaa ja vaihtoehtoja löytyy useampikin. Hintaa matolla on 79 euroa. Mun mielestä tosi huokea hinta tuon kokoisesta matosta, vaikka ohut onkin. Matto pysyy hyvin paikoillaan ilman liukuesteitä. Rakastan sitä miten elävä pinta onkaan ja söpöintä onkin koiran tassuista jäävät painaumat aina imuroinnin jälkeen. Imuroin maton ''myötäkarvan'' ja pienellä teholla.


Pilatulle matolle on kuitenkin käyttöä mökillä. Olen päättänyt stailata oman makuumökkini tänä kesänä. Ilmeisesti inspiraatio ''päämökkimme'' remontista on alkanut hinautumaan myös muihin rakennuksiin. Kaapistani löytyy sinne sopivia tyynynpäällisiä, päiväpeitto ja nyt tuo matto. Taidan lisäksi viedä jonkun sisustusrisun peilipöydälle. Mökissäni on tummat vanhat kalusteet sänkyä lukuun ottamatta ja vaaleampi matto tuo kivasti valoa, koska mökissä on vain yksi ikkuna. Toisaalta on myös ihan hyvä, että mökki on hämärä niin pilattu pinta ei erotu niin hyvin. Toivottavasti mökin remontti valmistuu pian, niin pääsen sisustamaan koko paikkaa. Kivaa alkanutta viikkoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti