24. kesäkuuta 2020

Ennakkotehtävät, pääsykokeet - minusta tulee Muotoilija

Torstaina töiden jälkeen lähdimme huristelemaan mökille. Fiilis oli todella hyvä, koska kesävastuuni töissä oli juuri starttaamassa ja pääsin viettämään vielä pidennettyä viikonloppua ennen töiden varsinaista alkamista. Matkalla sähköpostiin kilahti viesti ja luulin aluksi että kyseessä on jokun kaverin huijaus. Koulun pääsykokeiden tulosten pitäisi virallisessti tulla vasta heinäkuussa, joten en tosissani odottanut mitään kouluun liittyvää ennen sitä. Sähköpostissa kuitenkin sanottiin että ''sinulle on myönnetty opiskelupaikka, onneksi olkoon.'' Heti piti tietysti tsekata opintopolku ja siellä se myönnetty paikka tosiaan nökötti. Voin sanoa että meikäläisen fiilis nousi aivan tappiinsa ja jorailinkin musiikin tahtiin (apukuskin paikalla) koko loppumatkan. Aloitan koulun siis Lahden Muotoiluinstituutissa / Lab Ammattikorkeakoulussa syksyllä. 

Miten sen opiskelupaikan sitten sai?

Paljon puhutaan aina pääsykokeisiin lukemisesta, ennakkoaineistoista ja todistuksien pisteistä, mutta meillä homma oli hieman erilainen. Ensimmäisenä netistä löytyi ennakkotehtävien aineistot. Tämä saisi olla helmikuussa(?) Ihan varma en ole koska ne tulivat julki, mutta tehtäviä oli kolme. Tehtävät toimitettiin hakemuksen mukana ja sitten odoteltiin tuleeko pääsykokeisiin kutsua vaiko ei. Kutsu saapui ja sen mukana seuraavat pari lisätehtävää, joiden tuli olla palautettuna ennen varsinaista koetta. Pääsykokeet meillä järjestettiin poikkeustilan takia etänä ensimmäistä kertaa koskaan. Pääsykokeet ovat Muotsikan puolella kolmen päivän pituiset. Aamulla annettiin tehtävänanto ja aika, monelta tehtävän/tehtävien täytyy olla palautettuna. Viimeisenä päivänä oli myös haastattelut.

Pääsykokeista jäi hyvä fiilis, mutta olin kyllä varautunut hakemaan uudelleen seuraavana hakuaikana. Kokeiden päätöstilaisuudessa kerrottiin tason olleen kova, eikä kannata lannistua päätöksestä ja  että ensi haussa voi hakea uudelleen, jos nyt ei nappaa. Paikka kuitenkin tuli ja uskon ansainneeni sen. 

Lähetin tässä juuri vanhan todistukseni kouluun, koska sitä ei aiemmin ole kysytty. Suoraan sanoen aiempi koulumenestys ei kiinnosta tuolla ketään. Valinnat tedään taidon, persoonan, kehityskelpoisuuden ja potentiaalin pohjalta, jonka jokainen on päässyt tuomaan julki tänä keväänä monien tehtävien ja haastattelun muodossa.  Onnea kaikille muillekin joita koulu tulee kutsumaan tänä syksynä ja tsemppiä hakuun, jos tällä kertaa ei paikka osunut omalle kohdalle. Uudella puhdilla seuraavaan hakuun!
-Riikka M


2 kommenttia:

  1. Oii paljon onnea koulupaikasta! Täällä vielä jännityksellä odotellaan tuloksia :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Toi kuumottelu on kyllä jännää ja aika tuntuu kauhean pitkältä. Toivotaan että pääset sinne mihin hait :)

      Poista