9. heinäkuuta 2020

Olkkarissa ja Haikon KartanossaMe kotiuduttiin jonkin aikaa sitten pieneltä synttäriretkeltä. Kesäkuussa ei vietetty mun synttäreitä lainkaan ja nyt vapaat sallivat pienen irtioton arjesta. Ajettiin eilen ihastelemaan Porvoon vanhaakaupunkia, jossa viimeksi on tullut käytyä yli kymmenen vuotta sitten. Perinteinen suklaapuoti tuli koluttua ja käytiin myös syömässä lounasta. Vaikka yleensä kahmin kaksin käsin juustoisia salaatteja, iski kyllä annoskateus kun seuralainen otti lohikeiton. Koskaan en ole ollut mikään keittojen suurkuluttaja, mutta ai vitsi miten hyvälle se näyttikään.

Meillä oli huone-, kylpylä- ja illallisvaraus Haikon Kartanossa. Ennen kuin päästiin sinne saakka, käytiin kurkkaamassa vielä näköalapaikka siinä ihan lähellä. Hotellissa odotti ihana yllätys, kun meillä oli koira matkassa. Huoneessa oli ruokakippo ja koiralle oma peti. Vaikka oma otus nukkuukin omassa kuljetusboksissaan peiton kanssa, oli koiralle tarkoitettu peti ihana ajatus. 

Illallinen oli tosi maukas ja viini maistui hyvin. Vaikka juonkin punaviiniä harvemmin kuin valkkaria, niin kyllä se punkku sopi hyvin lihan kylkeen. Vielä harvemmin tulee lihaa syötyä, mutta kyllä kannatti. Annokset oli tosi hyviä. 

Kuvia reissulta ei jäänyt muistoksi montaakaan, koska tekemistä riitti. Puhelin pysyi myös aika pitkälti laukussa tai hotellihuoneessa. Sen sijaan kotiin tullessa kuvailin vähän meidän kesäistä olkkaria ja tuonne sohvalle aionkin seuraavaksi lösähtää. Tälläisillä reissuilla saa kyllä viikonpäivät aivan sekaisin ja viikonloppuna kutsuvat työt. Tuntuu aivan kuin nyt olisi ollut viettämässä viikonloppua ja ihan kuin huomenna alkaisi taas arki. Yrityksen paperihommat on huomenna edessä, joten nyt aion löhötä viinin aiheuttamaa väsymystä pois koko illan. Kuten jo mainittu, sohva ja sarja kutsuvat seuraavaksi. Kivaa torstaita! 
-Riikka M 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti