16. heinäkuuta 2020

Tampere ja Tammer
Me ollaan aloitettu heinäkuu kivasti pienillä kaupunkilomilla. Viime viikolla käytiin ihastelemassa Porvoota ja Haikon Kartanoa. Tällä viikolla testissä oli Tampereen Tammer. Tammer itsessään on paikkana tuttu, kun asuin siinä lähellä pari vuotta ja aamupala tuli testailtua muutamaan otteeseen. Tammer on sisätiloiltaan tosi upea ja nyt oli kiva päästä kokemaan se yöpyminenkin. Silloin Tampereella asuessa, kyläilevät vanhemmat majoittuivat siinä. Tammerista en tosiaan ollut kuullut kuin kehuja, joten se valikoitui helposti majoitukseksi. Tampere tuntuu vieläkin toiselle kodille ja jokin siinä vetää ihan mielettömästi vieläkin puoleensa. Haaveilin takaisin muutosta vuoden verran, kunnes elämä alkoi sitomaan Lahteen. Ehkä vielä jonain päivänä se oma koti löytyykin Tampereelta.

Vanhoilla kotikulmilla tuli tietysti myös pyörähdettyä. Silloin kun Tampellassa asuin, ei Ranta-Tampellasta ollut kuin muutama hassu kyltti näkyvissä. Nyt siellä komeili jo monta taloa ja siltaa. Samaan syssyyn Plevnan Panimoravintola kutsui (se kun oli melkein naapurissa) ja Panimoravintolan perinteinen pyttipannu oli tietysti pakko tilata ja voi juku, kuinka sitä syötävää tosiaan siinä olikin. Halusin tietysti käydä muissakin tutuissa paikoissa ja mm. Sisustusliike Kantriina tuli kurkattua läpi, Tornissa tuli juotua lasi viiniä ja Stockalla tuli tehtyä pieni kierros. Meille sattui tosi kiva kelikin ja kävely maistui oikein kivasti tutuilla kaduilla. Käytiin myös extempore suppailemassa farkut jalassa. Eteläpuistossa oli lautoja vuokralla ja tunti maksoi vaan 15e per nenä.

Tässä listaus muutamista kivoista paikoista Tampereen keskustassa.

Panimoravintola Plevna - ja se kuuluisa pyttipannu.

Finlaysonin alue - täällä olet taiteen ja vanhojen tehdasrakennusten ympäröimänä.

Sisustusliike Kantriina - Laukontorilla sijaitseva sisustajan unelma. 

Koskipuisto - tänne piknikhuovan kanssa.

Pyynikin Munkkikahvila - munkki päivässä pitää pyllyn pyöreänä. Näköalat on myös aika jees. Tämä ei ihan keskustassa ole, mutta lisäsin tämän vielä listaukseen. 

Cafe Europa - meidän kaveriporukan perinteisin illanviettopaikka. 

Cafe Aitoleipä - täältä saa suosikki aamiaisen/brunssin. Aitoleivän brunssi on ollut meillä perinteinen synttäreiden käynnistys. 


Jos kaupunkiloma kiinnostaa, suosittelen ihan ehdottomasti Tammerta ja Tamperetta. Kokonaisuudessaan reissu oli aivan ihana, vaikka oltiinkin vain vuorokausi. Nyt mä olen matkalla hakemaan koiraa hoidosta ja myöhemmin alan valmistautumaan huomiseen työpäivää. Ensi viikolla alkaakin oikeasti kesäloma. Saa nähdä mitä kaikkea sinne sitten keksitäänkää. Kivaa torstaita!
-Riikka M


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti