14. elokuuta 2020

Ostelenko turhaa sisustustavaraa 2Musta on todella hyvä että tälläisiä asioita pohditaan ja nyt viimeisen kuukauden aikana täällä blogissa on näkynyt myös muiden kiinnostus aihetta kohtaan. Siitä on jo melkein pari vuotta kun kirjoitin  alkuperäisen postaukseni aiheesta, mutta nyt se on noussut uudelleen "kuukauden suosituimmat postaukset" listalle. (lue aiempi postaus tästä) Hassua miten näin aina herääkin siihen, että tosiaan nämä höpinät jää nähtäville. Luin itsekin tuon postauksen piiitäkästä aikaa ja nyt haluan palata sen äärelle ihan uudella tekstillä.

Mä olen mielestäni viimeisen kahden vuoden aikana kasvanut sisustajana. Ajattelen enemmän materiaaleja ja tarpeita ostopäätöstä tehdessäni. Varsinkin nyt viimeisen vuoden aikana kotiin ostetut sisustusjutut on tarkoin mietitty. Tammikuussa kahden asunnon kalustukset ydistyivät joten on sanomattakin selvää, että muutoksia on tapahtunut paljon. Nykyään käytössä on osa minun vanhoista kalusteista ja osa toisen puoliskon. Kalusteita tuli myytyä alkuvuodesta ja uusia tuoleja hankittiin kaksi. Tuolit ostettiin suuremman ruokapöydän kaveriksi  ja nyt meillä on kuudelle hengelle setti käytössä. Ruokapöytämme tuli yrityksen kautta meille, kun sille ei ollut siellä enää tarvetta ja vanha pöytä lähti kesämökille suoraan käyttöön. Nykyään kodista löytyy myöskin parveke ja se onkin ainut paikka johon on tullut hankittua kaikki uutena.


Näin kun asiat sanoo ääneen, tulee pieni morkkis kaikista ostetuista jutuista, vaikka ne eivät olekaan päätyneet pölyiseen varastoon odottamaan "jos tätä joskus tarvii" - päivää. Kaikki uudet tavarat/sisustusrojut on tosiaan käytössä mitä on ostetukin. Hyllyllisen verran vaatehuoneesta löytyy tekokukkia, maljakoita, muutama tyynynpäällinen ja viltti tms. Kaappeja ei ole täytetty turhilla ostoksilla, mutta sieltä on kiva ottaa pari kynttilää ja viltti esille talvella. Tuntuu että omassa blogissa pyörii samat nurkat, kalusteet, somisteet ja tekstiilit, mutta tavallaan se kertoo myös omasta suhteesta uuden osteluun. Koska some ei ole työtäni, voin ihan rauhassa esitellä samoja asetelmia kotonani. 

Sitten päästään taas tähän toiseen vaiheeseen, nimittäin yrityksemme rojuihin. Viime postauksessa yritystoimintamme oli juuri alkanut, joten nyt on hyvä puhua myös nykyisestä tilanteesta asuntostailauksen suhteen. Me ollaan töissä ostettu jonkin verran uutta viime talven aikana. Ollaan ostettu kamoja, jotka on viety suoraan kohteeseen. Nyt vapautumisen jälkeen, meillä on yksi ylimääräinen sohva odottamassa seuraavaa kohdetta. Ollaan käyty tavarat läpi ja jaoteltu mitkä jatkavat meidän käytössämme ja mitkä myydään eteenpäin. Vaikka tavaroissa ei sinänsä ole vikaa, karu fakta on se ettei samoja tavaroita voi käyttää kymmenissä kohteissa. Muuten asuntoilmoituksissa alkaa pyörimään tuttuja kuvia, vaikka kohde olisikin eri. Tämä on asia joka tulee jokaisella myyntikohteita tekevällä vastaan. Koitetaan parhaamme mukaan miksailla tavaroita ja kehitellä uusia kokonaisuuksia, mutta jossain vaiheessa raja tulee vastaan. Toisaalta tähän tulee suhtauduttua ajatuksen tasolla vähän paheksuvasti ja silti tulee oltua itse osa ongelmaa. 


Halusin koota tähän myös muutaman asian, joita on hyvä miettiä sisustusrojun ostopäätöstä tehdessä. 


Materiaali/laatu - kestääkö tuote aikaa ja käyttöä? Entä huoltoa ja pesua?

Käyttö - mitä tuotteelta haluat? Onko se vain näytillä vai myös käytännöllinen? Aina toimivuus ja ulkonäkö ei kulje käsi kädessä. Joskus hyvännäköiseen säilytysrasiaan voi pettyä, jos sinne ei mahdukaan halutut tavarat. 

Hinta - onko tuote oikeasti hinnan arvoinen vai maksaako pelkkä merkki? Onko pilkkahintaisen tyynynpäällisen ompelija saanut palkan? 

Harkittu vai hetken huumaa - onko kyseessä sisustusroju jonka haluat itsellesi ja olet siitä onnellinen, vai näitkö samanlaisen sisustuslehdessä etkä tiedä mihin sen laitat?


Palatakseni vielä otsikkoon, mulla on itsellä vielä opeteltavaa ostelun kanssa. Tykkään ostaa käytettyä, mutta myöskin uutta. Kokoajan enemmän ja enemmän tulee mietittyä myös tuotteen ulkopuolelle. Hyvä niin. Nyt uskon välttäneeni turhat ostokset, mutta niiden ostettujen taustoihin haluaisin paneutua lisää. Millainen ostelija sä olet? - Riikka M 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti