12. elokuuta 2020

Sisustaminen koirataloudessa


 

Miten vaalea sohva pysyy vaaleana ja tyynyt järjestyksessä? - No eihän ne tyynyt pysykään. Meidän vaaleaa sohvaa koristaa parin euron valkoinen huopa, koska koira saa olla sohvalla. Sänkyynkään ei tehdä puolipetausta, koska koko sänky pemotetaan mikäli peiton alle pääsee. Koirataloudessa on huomioitava muutamia juttuja sisustuksen suhtee ja aina välillä facebookin sisustusryhmissä törmäilee kysymyksiin kuinka lemmikit on otettu huomioon. 

Ajattelin kertoa omakohtaisia kokemuksiani ja heittää muutaman ajatuksen ilmoille. Toki täytyy muistaa että kääpiöpinsereistä ei suurta määrää lähde karvaa ja se on todella pientä. Karvassa on vain se miinus, että ne ovat hyvin neulamaisia ja jumiutuvat helposti kankaisiin. Kannattaa siis miettiä listausta oman koiransa kautta, koska meillä koiran koko ei vaikuta mihinkään. Jos taas taloudessa asustaa häntää heiluttava Dalmatiankoira, voi sisustusesineiden karsiminen tasoilta olla hyvä idea.
Lattia - Tämä kohta ei tietenkään valmiissa asunnossa pahemmin auta, mutta jos olisin remontoimassa (kerrostalo)kotia laittaisin ehdottomasti laattaa esim. eteiseen. Kurainen koira on hyvä putsata samantien lenkiltä tullessa, jotta hiekka ja kosteus ei pääse muualle asuntoon. Tästä syystä kuraeteinen olisi hirmu kätevä, mutta näin kerrostalossa sitä mahdollisuutta ei ole. Siksi meillä on vuorattu eteisen lattia valtavalla kuramatolla. Vaikka kyseessä onkin pieni koira, jää kynsistä varmasti lattiaan jälkiä ajan kanssa. Panostaisin siis kulutusta kestävään materiaaliin ja sellaiseen jota on helppo huoltaa.

Matto - Helposti pestävä ja imuroitava. Materiaaleja kannattaa tässäkin tutkia ja pesuohjeita. Itsellä ei onneksi ole ollut tarvetta maton pesulle koiran takia, mutta se on kuitenkin ihan hyvä pitää mielessä. Niinkuin yllä jo mainitsinkin, eteisessä kuramatto on ihan must meillä. 

Kalusteet - Sohvamme toisella puoliskolla on aina huopa. Keväisin ja syksyisin tassujen mukana tulee likaa enemmän ja huopa on helppo vaihtaa ja pestä. Lisäksi sohvassa on irrotettavat päälliset, joten ne pystyy pesemään jos tarve vaatii. Nahkasohva on hyvä vaihtoehto sellaiseen talouteen, jossa koirasta lähtee paljon karvaa. Lisäksi kaikki kalusteemme on joko sen verran matalia, ettei puruluut eksy sinne alle, tai niin korkeita että ne saa helposti pois. Sohvan alle ei jää siis sitä kunnon pölyn kerääjää. 

Tekstiilit - Jos koiralla on lupa tulla sänkyyn tai sinne mennään salaa työpäivän aikana, on helposti pestävä päiväpeitto suuri pelastus. Kannattaa myöskin miettiä mitkä kankaat keräävät itseensä karvoja ja missä väreissä koirankarvat näkyvät vähemmän. Meillä sohvatyynyt, viltit ja päiväpeitto on kaikki helposti omassa pesukoneessa pestäviä. 

Extra - Hyvä imuri säästää hermoja paljon. Sillä saa kodin edes hetkeksi siistin näköiseksi ja imurointi ei kestä tuhottoman kauan. Nukkarulla on myös hyvä olla olemassa ja nukanpoistajalla saa hieman kulutetusta tekstiilistä siistimmän näköisen.

Toivottavasti näistä löytyi jotain korvan taakse pistettävää. Kivaa keskiviikkoa! - Riikka M

Instagram @ riikkamiettinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti