15. syyskuuta 2020

Lahti - Missä kannattaa poiketa?

 


Lahtea on tullut katseltua aivan eri silmin viimeisten viikkojen aikana. Opintojen alettua moni on muuttanut tänne ja saanut ensimmäiset kokemuksensa Lahdesta. Tämä on myös avannut vähän omiakin silmiä ja inspiroiduinkin kirjoittelemaan tätä postausta ihan koulukavereiden ansiosta. Halusin listata paikkoja joista itse pidän ja joihin kannattaa tutustua joko uutena asukkaana, tai läpikulkumatkalla.  Tässä muutamia kuultuja kommetteja tänne muuttaneilta Lahti -kompakti eikä ole pitkä matka kauppaan, vihreä ja lenkkipolut lähellä, kivoja piknik-puistoja, hyvät hinnat asunnoissa, helppoa löytää kiva asunto ihan keskustasta, kallis julkinenliikenne, hyvät kulkuyhteydet, upea satama.


Missä kannattaa poiketa?


Lahden satama. Satama on kesäisin oikea olohuone lahtelaisille ja miksei muillekin. Sieltä löytyvät kesäisin ravintolalaivat ja muutama kahvila. Kahviloista kannattaa ehdottomasti käydä Karirannassa, joka on vanhassa asemarakennuksessa. Suosittelen ottamaan jo omaksi perinteeksi muodotuneen korvapuustin. Rannasta löytyy myös tunnettu ja upea Sibeliustalo, sekä Piano-paviljonki.

Sataman vierestä löytyy Pikku-vesku joka on ihan täydellinen puisto pikinikille tai puistojoogalle. Vieressä sijaitsee myös Lanu-puisto, jossa pääsee tekemään pienen lenkin taiteen parissa. Puistoon on sijoitettu 12 valettua veistosta.

Ulkoilumahdollisuuksia Lahdesta ja sen reunoilta löytyy runsaasti. Tiilijärven ympärillä on kunnon pururadat ja talvisin ladut. Vesi on myöskin puhdasta varsinkin Iso Tiilijärven puolella ja se on ihanan kirkasta. Toisella suunnalla on Lapakiston reitit. Siellä pääsee ulkoilemaan polkuja pitkin ja muutamia laavuja on sijoitettu myös reittien varsille.

Maistuvan aamiaisen saat matkakeskuksen vieressä sijaitsevasta Asemapäälliköstä. Vanha puutalo on rakennettu 1912 ja siellä on asunut vuosien varrella useamman asemapäällikön perhe. Nykyään talo toimii kahvilana lahtelaisille ja matkailijoille.

Lounastamiseen suokkipaikka on Ravintola Taivaanranta. Täältä löytyisi varmasti myös ihania viinejä ja loistavaa ruokaa lounasajan ulkopuolella. Jostain syystä mä olen käynyt siellä vain lounastamassa. Niinkuin heidän nettisivutkin sanoo, ruuanlaitossa käytetään mahdollisimman paljon paikallisia ja lähellä tuotettuja raaka-aineita mikä on aina plussaa. 

Parhaat kahvilat sijaitsevat kaikki ihan keskustassa ja suloisin niistä on Kahvila Oskari. Täältä löytyy leivonnaisia ja suolaisiapiirakoita. Kahvila on vanhassa puutalossa, joka tuo kahvittelulle tunnelmaa. Toinen vakiopaikaksi muodotunut on Wine cafe Olavi. Nimestäkin päätellen paikan päällä on hyviä viinejä ja niiden kaveriksi löytyy paljon suolaista syötävää. Vaikka tiskistä löytyy usein myös kakkupaloja vievät salaatit, flatbreadit ja vohvelit voiton. 

Uutena tuttavuutena Malskilta löytyy Kahiwa Coffee and Wine ja Ant Brew.  Kahiwassa olen käynyt vain kerran, mutta bagelit ja viini voittivat mut puolelleen ihan totaalisesti. Tätä tulee kyllä jatkossakin käytettyä ja varsinkin mainostettua brunssia täytyy joskus kokeilla. Ant Brew jatkaa lahtelaisen panimon toimintaa vanhassa tiilirakennuksessa. Jos olet lukenut blogia pidempään, niin tiedät varmasti että vanhat rakennukset on valloittaneet tämän naisen sydämen. Tästä(kin) syystä nämä ovat päässeet testattaviksi. 

Sisustajien kannattaa käydä piipahtamassa Finnmarin tehtaanmyymälässä. Myymälä on laaja ja tuotteita on paljon. Keskeltä myymälää löytyy myös pieni kahvila. Toinen sisustajan paikka on Millan putiikki keskustassa. Sieltä löytyy sisustusesineiden lisäksi myös vaatteita.

Edit. Pakko vielä lisätä julkaisuun yksi kirppis. Eli Kirpputori Kisällissä on tarjolla välillä aivan ihania kalusteita. Muutakin kyseisestä paikasta löytyy, mutta välillä silmään sattuu oikeita aarteita.


Toivottavasti listalta löytyi jotain uusia paikkoja, jotka pääsevät testaattaviksi. Muistutan kuitenkin, että nyt eletään taas poikkeavampaa aikaa Koronan takia ja harkintakykyä tulee käyttää mm. lounastaessa ja kahviloissa vieraillessa. Nyt on ainakin hyviä kelejä luvassa, joten kannatataa pakata eväät messiin ja tutustua puistoihin ja ulkoilumaastoihin. Kivaa tiistaita!
-Riikka M
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti