3. marraskuuta 2020

Taulu odottamassa paikkaaJokunen vuosi sitten innostuin maalaamisesta ja satunnaisesti kotiin tulee maalailtua jotakin taulun alkuja. Ostin ensimmäisen pingotetun canvastaulun talvella/keväällä. Sen olen todennut parhaaksi alustaksi maalailla. 

Aiemmin tehty taulu pääsi seinälle sohvan yläpuolelle, mutta tippui sieltä pariin otteeseen. Seinä on ainoa jossa on tapetti ja  luottotuotteeni Command-taulutarrat ei siinä sitten pysykään. Nuo tarrat on muuten ihan parhaat maalipohjan päälle laitettaessa. Tarrat on helppo irrottaa jälikiä jättämättä ja ne pysyvät paikallaan tosi hyvin. Tapetin kanssa homma onkin toinen ja en vielä tiedä millä taulun laitan takaisin, vai tuleeko sekin löytämään kokonaan uuden paikan...
Tällä hetkellä tilanne on se, että kriittisimmät maalit alkavat olemaan lopuillaan (taas) ja uusia pitäisi käydä hakemassa. Eilen illalla sain kuitenkin pienen ripauksen inspiraatiota ja maalasin vaatehuoneessa jemmassa olleelle pohjalle. Maalailusta ei ensin tullut mitään ja turhautuminen alkoi näkymään tekemisessä. Siivoilin pöydältä jo kamppeet ja pesin pensselit useaan otteeseen. Kuitenkin pian alkoi uusi yritys ja taulusta tulikin jotain. Ehkä se ja sen luominen kuvasti muutenkin eilisen fiiliksiä. Tauluun tuli kunnon syksyiseet sävyt, eivätkä kuvat tee lainkaan oikeutta niille. Tykkään käyttää maalailuun paria eri kokoista pensseliä, mutta parhaaksi välineeksi olen todennut omat kädet. Sotken ja suttaa eri suuntiin ja niistä syntyy kokonaisuus. Tällä kertaa niin syntyi Ruska.

-Riikka M


Instagram @ riikkamiettinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti