6. joulukuuta 2020

Koko eteisen kattava kuramatto


Meillä on eteisessä ns. hukkaneliöitä ja tila ei mielestäni ole kovin järkevä. Eteiseen mahtuu hyvin senkki ja nurkan taakse vaaterekki, jossa pidetään käytössä olevia takkeja. Eteinen on tässä asunnossa kaiken ydin ja sen läpi kuljetaan jokaiseen huoneeseen, jonka takia se täytyy pitää hyvin avarana ja helppohoitoisena. Hämmentävää kyllä, olen vieläkin innoissani muutama viikko sitten eteiseen ostetusta kuramatosta. Ennen käytävän pätkällä oli kaitaleen verran kuramattoa. Tähän aikaan vuodesta likaa kulkeutuu kotiin kuitenkin enemmän ja halusin ostaa vielä reilu parin metrin pätkän senkin eteen. Kuramatto on hirmu helppo. Ei tarvi murehtia kenkien mukana kulkeutuvasta kosteudesta, hiekasta tai liasta. Matto blokkaa hyvin kaiken ja se on helppo imuroida. 

Positiivinen yllätys oli myös kuinka pehmeä se onkaan jalan alla. Kylppäristä tullessa ei siis tule kaameaa shokkia kylmästä lattiasta, vaan pehmeä matto ottaa vastaan. Koko eteinen on nyt vuorattu siis kumipohjaisella matolla ja kosteus ei kenkien pohjasta pääse karkaamaan parkettiin. 

Ensimmäinen pätkä mattoa on hankittu K-raudasta ja sieltä oli tarkoitus ostaa loputkin. Kävin kuitekin kotimatkalla Rustassa ja siltä löytyi hyvässä sävyssä ja rullana kuramattoa. Laukussa kulkeutui myös pieni mallipala meidän matosta ja pystyin etsimään hyvän sävyn. Mattojen rajan huomaa, mutta ero niissä on hiuksen hieno. Nyt koko eteinen tuntuu yhtenäiselle ja voin jatkaa haavelua uuden senkin suhteen. Meillä tv-taso ja eteisen senkki on samaa sarjaa. Jos toinen menee vaihtoon, niin molemmat täytyy uusia. Se ei kuitenkaan ole nyt ajankohtaista, mutta kyllä sitä välillä tulee mietittyä. Senkki on nimittäin vuosien varrella ottanut osumaa ja siinä on aikamoisia kolhuja.

Pidemmittä puheitta, voin antaa suosituksen Rustan York kuramatolle. Ainakin nyt kuukauden verran maton pinta on pysynyt hyvänä ja niinkuin aiemmin mainitsin, on se myös miellyttävä jalan alla.

-Riikka M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti