1. joulukuuta 2020

Maukkaat porkkanasämpylät

 



Nyt täytyy kyllä rehellisesti myöntää, että motivaatiota kauniiden ruokakuvien ottoon ei ollut. Nämä sämpylät tuoksui älyttömän hyvälle ja halusin päästä heti syömään. Laiskuuden huippu oli taas läsnä, nimittäin aloin innolla leipomaan leipää, koska en jaksanut lähteä kauppaan. Sämpylät oli heti ensimmäisenä vaihtoehtona mielessä ja ajattelin hukuttaa niihin pari jääkaapista löytyvää porkkanaa. Päätin siis miksailla illalle helpot porkkanasämpylät. 




Maukkaat porkkanasämpylät 


Ainekset


4 dl Vettä

2 Porkkanaa

1pussi Kuivahiivaa

1dl kaurahiutaleita

n. 8dl vehnäjauhoja

Loraus siirappia

Reilumpi loraus Rypsiöljyä

Suolaa (laitoin myllystä. About 1tl)


Ohje

Lämmitä vesi reilu kädenlämpöiseksi ja kaada kulhoon. Sekoita mukaan kuivahiiva. 

Lisää kaurahiutaleet, raastetut porkkanat, siirappi, öljy ja suola. Sekoita huolella.

Sekoita mukaan jauhot.


Anna taikinan kohota noin 20min ja laita uuni kuumenemaan 225°c asteeseen. 

Pyöritä pellille taikinasta sopivan kokoisia palloja. (Itse tein 7 aika isoa) Tässä vaiheessa laitoin käsiini hieman öljyä, jotta taikina ei tartu sormiin.

Laita sämpylät uuniin noin 20-25min ajaksi. Jos teet pieniä sämpylöitä, muista lyhentää myös kypsymisaikaa. Pinnan muuttuessa kullanruskeaksi, ota sämpylät pois uunista. 

Nauti lämpiminä!



- Riikka M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti