23. joulukuuta 2020

Ruokapöydän asetelma ja joulumenu

Tykkään pitää ruokapöydällä kynttilöitä ja kukkia. Asetelmat on välillä vaihdelleet, mutta teen aina paluun samaan tyyliin.  Meillä on kuuden hengen ruokailuryhmä ja olen tykännyt tuoda pöydän pituutta esille. Kynttilät menee siis symmetrisesti pöydän pituutta mukaillen ja keskellä on maljakko, josta löytyy mitä kukkia milloinkin. Muutama vuosi sitten löysin tekokukat ja voi että ne on piristäneet päiviä. Välillä tulee osteltua aitoja viikkokimppuja, mutta usein silloin tulee yllättävää menoja muualle, eikä kukista ehdi nauttimaan. Kukkia tulee aina vietyä muille ja eilen käytiinkin viemässä jouluisia kimppuja lahjaksi. Lahdesta Kukkatarha Koskiselta löytyi taas aivan ihana leikkovalikoima ja pari kimppua lähti matkaan. Kannattaa poiketa!

Jos taas olet etsimässä tekokukkia, oksia tai muita somisteita, kannatan kurkkaamaan Finnmarin myymälän ja Sokoksen valikoimia. Itse olen tykännyt ostaa kimppuja, jotka leikkaan osiin ja muokkaan omaan tarkoitukseen sopivaksi. Näin asetelmiin saa vaihtelua ihan jo parilla erilaisella kimpulla. Kesäisin maljakosta löytyy enemmän vihreää, syksyllä oksia ja  talven tullen valkoista. Kuvien maljakko, lasiset kynttilänjalat ja  niiden koristeet ovat Finnmarin tehtaanmyymälästä. Reunimmaiset jalat ovat Paperikuusta Lahdesta. Tällä kertaa maljakosta löytyy eucalyptusta, ruusuja ja havun oksa. Asetelma on tunnelmansa puolesta hieman talvinen havun ansiosta.


Huominen joulu tuo pari vierasta pöydän ääreen ja odotan innolla pöydän kattamista. Muutenkin tämä on ensimmäinen joulu kun vieraat yöpyvät täällä. Joulupöydässä ei tänäkään vuonna nähdä laatikoita tai kinkkua. Meidän menussa on couscous-salaattia, sitruskanaa padassa, perunaa, vihersalaattia, leipää,  keksejä, juustoja, pannacottaa ja viiniä. Ihanaa ja rauhallista joulun (t)aikaa sinulle!

-Riikka M

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti