25. tammikuuta 2021

Koirahuolia


Voisi kuvitella että pienen koiran elämässä olisi ollut jo tarpeeksi koettelemuksia. Takana on kohdun muutokset jotka tulivat steriloidessa ilmi, haimatulehdus, viime kesän epilepsiakohtaukset ja lisää on nyt meneillään. Käytiin viime viikolla lääkärissä polven pomputtelun takia, joka onneksi vaikuttaa nyt lihasjumilta. Polvet tutkittiin ja todettiin jämäkiksi. Samalla myös selkää paineltiin ja koiraa jumpattiin. Noh, päästiin huokaisemaan helpotuksesta ja viikonloppuna sainkin sitten ihmetellä koiran muita oireiluja. 

Kotona tutkiessani bongasin koiran suusta heiluvan hampaan ja nyt on taas aika varattu lääkärin vastaanotolle. Muutenhan nämä on ihan rutiinijuttuja, mutta epileptisten kohtausten takia huoli kasvaa. Olin varannut koiralle marraskuun alkuun ajan hammaskiven poistoon, mutta lääkärin kehotuksesta se jätettiin väliin. Kesällä ilmenneiden epileptisten kohtausten takia nukutusta ei haluttu suorittaa. Jäätiin odottelemaan seuraavaa kohtausta, jotta selviäisi tarvitaanko lääkitystä, millainen rytmi kohtauksilla on ja kuinka rajuja ne ovat. Nyt kun epilepsiaa ei ole ilmennyt näinä kuukausina, nukutus on edessä hammashoitojen takia. Jännittää silti ihan hurjasti. Aiemmin nukutuksesta puhuttaessa mainittiin että se voi laukaista kohtauksen, jota ei  välttämättä saada ruotuun...Mindi (Pöysti) täyttää ensi kuussa jo kuusi! Aika on mennyt ihan mielettömän nopeasti ja toivon että yhteisiä vuosia on vielä monta edessä. Tuntuu että meidän kulta-aika on vasta alkanut. Tosi usein olen ylpeä tuosta pienestä otuksesta ja se tuntuu tosi hyvälle. Ollaan saatu paljon yhdessä aikaan ja hän on opettanut minuakin hurjasti. Nyt taitaa olla vaan meneillään Pöystin huoltovuosi. 

Muuten asiat rullaileekin omalla painollaan. Viikko sitten saapui myös meidän sängynpääty. Makkari näyttää nyt ryhdikkäämmälle ja on siihen päätyyn aika kiva laittaa tyynytkin nojaamaan. Taidan kasata sängyn ympärille samanlaista pesää, kuin Pöysti omaan petiinsä.  

Nyt pidetään peukaloita ja varpaita pystyssä lääkärireissua ajatellen!
-Riikka M

2 kommenttia:

  1. Voi että, tsemppiä kovasti teille! Jospa kaikki järjestyy <3

    VastaaPoista