14. tammikuuta 2021

Stailaamaton koti arki-iltana

 Olen joutunut opettelemaan epäjärjestystä. Monesti erilaisissa sisustusryhmissä näkee kommentteja miten kodit näyttää liian stailatuille ja muistutellaan ettei kenenkään koti voi olla järjestyksessä aina. Se pitää sinällään ihan paikkaansa, mutta on myös meitä jotka järjestävät sohvatyynyt joka kerta siitä noustessaan. En väitä että kaikki on aina tiptop, mutta jokin pään sisällä käskee laittamaan tavarat paikoilleen. Jouduin hammasta purren olemaan aloillani etten nytkin (ennen kuvien ottoa) alkanut järjestelemään olkkaria. Yleensä siistin ympäristön heti kun nousen ja iltaisin teen vielä tarkistuksen joka huoneessa. Rakastan herätä siistissä kodissa. Aamupalaa on mukavaa laittaa puhtaassa keittiössä ja on ihanaa hörppiä kahvia, kun ympäristö on rauhallinen. Alan samantien kiinnittämään turhiin asioihin huomiota, jos pöydälle on jäänyt jotain ylimääräistä.

Tältä meillä näyttää arkisena iltana. Tyynyt ei ole aivan kohdillaan, koira on mönkinyt viltin alle,  puruluu on lattialla, puhelin ja kaukosäädin lojuu pöydällä ja ruokapöydässä on aamun luentoa varteen valmiina välineitä. Nousin itse tuolta sohvalta kuvien ajaksi ja sinne painun takaisin. Reilu pari vuotta sitten yksin asuessani en olisi voinut kuvitellakaan että vihko ja kalenteri on pöydällä illalla.

Tuntuu että aina olen kertomassa kuinka jotain uusia tuulia on työrintamalla ja nyt niitä on taas tuloillaan. Työpisteeni vaihtuu näin puolen vuoden jälkeen ja oikeastaan se tulee helpottamaan omaa arkeani. Kulkeminen ja aikataulut tulee menemään paremmin nappiin ja iltaisin on enemmän vapaata. Tämä uudistus astuu voimaan helmikuussa ja jotain muutakin ''uutta'' on nyt tapahtunut. Olen nimittäin käynyt hiihtämässä monen vuoden tauon jälkeen ja sen lisäksi olen käynyt hölkkäämässä. En ole mikään talvilajien harrastaja. Tykkään liikkua luonnossa ja koiran kanssa tulee kyllä ulkoiltua, mutta näitä reippaampia ulkoiluja ei ole pahemmin tullut tehtyä talvisin. On siis tapahtunut ihme. 

-Riikka M 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti