27. helmikuuta 2021

Lomalaisen kimppu ja kiireisempi arki

 


Voi että nyt alkoi loma! Talviloma tai tarkemmin projektiviikko koulusta on nyt alkanut. Aurinko paistaa ja koko viikonlopuksi on luvattu hyvää keliä. Suunniteltiin vähän mökille lähtemistä, mutta se peruuntui työjuttujen takia. Meneehän ne vapaat hyvin näin kaupungissakin. Lomasta ja auringosta inspiroituneena kävin hakemassa itselleni kimpun Kukkatarha Koskiselta. Sieltä tulee aina löydettyä mieluisimmat setit ja nyt kevättä kohden mentäessä, löytyy valikoimasta värejä ja paljon vihreää.

Aamulla tuli tehtyä pari muutosta koulutyöhön, asunnosta pyyhittiin pölyt ja imuroitiin jo levinneet villakoirat veks. Käytiin tankkaamassa myös jääkaappi täyteen ja nyt voi siis rauhassa pötkötellä sohvalla. Kaikki niin sanotut pakolliset hommat on tehty ja pian olisi tarkoitus lähetä  ulkoilemaan. Koirakin on näistä keleistä mielissään ja lenkit pitenee taas normaaliin mittaansa. 

Parin viime viikon ajan on ollut ekaa kertaa sellainen olo, että tosiaan on opiskelemassa. Tehtäviä on tullut vähän enemmän ja niihin on saanut käyttää enemmän aikaa. Olen kovasti odottanut tätä vaihetta ja pysyn paljon paremmin rytmissä, kun välillä on pientä kiirettä. Koulussa tuntuu hyvälle kirjoitella muutakin kuin omia ajatuksia ja jotenkin sitä lähteiden tutkimista on kaivannut. Nyt tulee kehitettyä myös ihan perinteistä lähteiden merkkaamista ja muutenkin lähdekriittisyys on taas lisääntynyt. Töissä käyn nyt kolmena päivänä viikossa, mutta teen lyhyitä vuoroja kerrallaan. Illat on nykyään ihanan vapaita ja silloin jää aikaa rentoutumiseen ja muiden juttujen tekemiseen. 

Vaikka kiirettä siis välillä onkin, koen olevani silloin parhaimmillani. Nyt on kuitenkin hyvä hiukan huilia, koska elämässä on muutakin myllerrystä. Viikon jälkeen voikin taas palata uusilla virroilla arkeen. Oikein kivaa viikonloppua!

-Riikka M Ei kommentteja:

Lähetä kommentti